PLJAČKALI PO OPATIJI

NAKON VJENČANJA KRENULI U KRIMINALNI POHOD: Teologinja i konobar pljačkali dvije kuće, ali ostali bez plijena

Općinsko državno odvjetništvo u Rijeci podignulo je optužnicu protiv 39-godišnjeg V. B. i njegove 41-godišnje supruge A. B. iz Rijeke, tereteći ih da su dvaput pokušali izvesti teške krađe.

Kako piše Novi list, oba slučaja dogodila su se 29. kolovoza prošle godine, u poslijepodnevnim satima. Supružnici su prvu provalu izveli između podneva i 14 sati u Matuljima, kada je 39-godišnjak, uporabivši podesan predmet, otvorio prozor jedne obiteljske kuće u Ulici Jugova rebar. Žena je pazila na nailazak slučajnih prolaznika dok je muž pretraživao kuću, ali mu se na koncu nije činilo ništa dovoljno vrijedno za ukrasti.

Provalili u dvije kuće

Tandem lopova se tereti da je nakon toga, između 14 i 14.45 sati, uzeo kao metu obiteljsku kuću u naselju Sroki na Viškovu. Muž je opet podesnim predmetom otvorio prozor blagovaonice, dok je supruga pazila na nailazak slučajnih prolaznika. Provalnik se dao u pretraživanje kuće, no u tome ga je zatekao vlasnik pa se ovaj, bez da je išta ukrao, dao u bijeg i skočio kroz prozor. Ali, prozor je bio na visini od više od tri metra (317 centimetara), pa je provalnik ozbiljno ozlijedio noge.

Vlasnik kuće, inače umirovljeni policajac u osamdesetim godinama sustigao je provalnika koji se dao u bijeg. Lopov ga je tada pošpricao sprejem suzavcem. U daljnjem bijegu pomogla mu je partnerica koja je automobilom sišla s ceste i primaknula se bliže mjestu događaja, kako bi ga smjestila u auto.

Konobar i diplomirana teologinja

Tužiteljstvo predlaže da sud 39-godišnjem Riječaninu izrekne bezuvjetnu kaznu od godinu dana zatvora, a njegovoj kompanjonki uvjetnih deset mjeseci zatvora. On je u istrazi, na prvom ispitivanju u tužiteljstvu, priznao slučaj na Viškovu, tvrdeći da njegova partnerica nije znala da ga vozi u krađu, već joj je rekao da ide naplatiti neke dugove.

O drugom deliktu se odbio izjašnjavati. Optuženica se odlučila na obranu šutnjom. Tužiteljstvo pak naglašava da provedeno prepoznavanje, realizirano uz sudjelovanje svjedoka, kao i podaci prikupljeni tijekom očevida, nedvojbeno ukazuju na par Riječana kao počinitelja delikata.

Prema službenim podacima, oboje supružnika je nezaposleno. On je po zanimanju konobar, već osuđivan, a supruga je diplomirana teologinja, sa završenim Katoličkim bogoslovnim fakultetom. Zanimljivo je da je par stupio u brak krajem srpnja prošle godine, a u inkriminirano obijanje kuća krenuli su 32 dana nakon vjenčanja.

Povratak na Net.hr