Nakon utakmice navijači razbijali po Vukovaru i Splitu

I dok je sam tijek utakmice između Hrvatske i Srbije, koju je na središnjem gradskom trgu u Vukovaru gledalo oko tisuću navijača, prošao bez ijednoga incidenta nakon razilaženja navijača zabilježeno ih je nekoliko. Ni u Splitu nije bilo mirno.

Najprije je, u petak oko 23.30 sati, skupina od desetak maskiranih navijača uletjela u vukovarski lokal Ruže, u ulici Tri ruže, gdje je skupina od 40-ak osoba na zatvorenoj zabavi slavila rođendan.

“Odjednom su provalili vrata i upali unutra te počeli razbijati sve na što su naišli. Razbili su kamenjem i prozore na kući. Svi su bili maskirani. Razbijena su i četiri automobila koja su bila parkirana ispred kuće. Zadobili smo nekoliko ogrebotina, ali sreća je da nitko nije teže ozlijeđen”, rekao je Dušan Živković koji je povodom proslave 18-og rođendana sina i organizirao zabavu.

Nešto kasnije, oko 00.30 sati, u ulici Lenjinovo šetalište zabilježen je i i napad na policijskog službenika.

Pijani napali policajca

“Prvo se dogodio verbalni, a potom i fizički sukob između dvije osobe u alkoholiziranom stanju, 21-godišnjeg mladića iz Siska i 22-godišnjaka iz Josipovca. Tijekom uspostave javnog reda i mira mladić iz Siska je fizički napao 42-godišnjeg policijskog službenika iz Slavonskog Broda, kojom prilikom je policijski službenik zadobio lakše tjelesne ozlijede”, navodi se u policijskom priopćenju.

Zabilježena su i oštećenja na zgradi SDSS-a u Vukovaru koja je gađanja kamenjem. Predsjednik IO SDSS-a Boro Rkman potvrdio je tu informaciju napominjući i da je slučaj prijavljen policiji.

Razbili računalo i telefon, te nogom udarili muškarca

U petak oko 22.20 sati u splitski klub nacionalnih manjina “SKUPS” upala su četvorica nepoznatih, maskiranih muškaraca. U klubu su sjedili 34-godišnji Predrag B., 64-godišnji Dušan S. , 49-godišnji Rajko G.

Napadači su gurnuli stol s kojeg su pali računalo i telefon, a jedan od njih udario je nogom Predraga B. Potom su pobjegli. Šteta se procjenjuje na oko dvije tisuće kuna, a najvjerojatniji motiv napada na članove nacionalne manjine u klubu je loš rezultat naših rukometaša.

Zamjenik premijera i ministar unutarnjih poslova Srbije Ivica Dačić izjavio je neka Hrvati brinu o svom ponašanju, a ne dijele drugima lekcije, povodom incidenata u Srbiji tijekom rukometnog prvenstva, javlja agencija Tanjug.

“Mi se ne smijemo ponašati recipročno, ali samo da podsjetim – nedavno na jednom svjetskom prvenstvu u Hrvatskoj, naši navijači nisu smjeli istaknuti srpsku zastavu. Poručujem im neka meni ne drže lekcije, nego neka povedu računa o svom ponašanju”, rekao je Dačić novinarima na Svetosavskoj akademiji i Bijelom Polju, kako prenose podgorički mediji.

Dačić je, kako prenose isti mediji, rekao kako hrvatski navijači “nisu trebali krenuti u Srbiju s nacionalnim obilježjima”.

Povratak na Net.hr