NESTAO U SRPNJU 2018.

NAKON DVIJE GODINE RIJEŠILI MISTERIJ TIJELA U ŠUMI: Ubili ga u skladištu u Varaždinu i zakopali; Osumnjičeni Hrvat i dvojica državljana Srbije

Kriminalističko istraživanje završeno je podnošenjem kaznene prijave protiv 52-godišnjaka, 39-godišnjaka i 27-godišnjaka

Policija je danas izvijestila da je pronašla tijelo D.P. koji je nestao još u srpnju 2018. godine. Nakon cjelokupne kriminalističke istrage, ustanovljeno je da je ubijen vatrenim oružjem, a za ubojstvo se sumnjiče 52-godišnjak s hrvatskim državljanstvom te dvojica državljana Srbije starosti 39 i 27 godina. Protiv njih je podnijeta kaznena prijava Županijskom državnom odvjetništvu. Kako doznaje Varaždinski.net, žrtva je Dejan Petreković.

Policija ističe kako je nakon Petrekovićeva nestanka 13. srpnja 2018. vrlo brzo počela istraga zbog sumnje da je žrtva kaznenog djela. PU varaždinska surađivala je s Upravom kriminalističke policije Ravnateljstva policije te Županijskim državnim odvjetništvom u Varaždinu.

“Kriminalističko istraživanje sastojalo se od više policijskih izvida i dokaznih radnji. Provedena je i razmjena informacija s drugim tijelima unutar i izvan države. Unatrag nekoliko mjeseci provedeno je intenzivno traganje za tijelom spomenutog, koje je i pronađeno 13. studenoga 2020. te po pronalasku ekshumirano i prevezeno na Zavod za sudsku medicinu i kriminalistiku u Zagreb, s ciljem utvrđivanja uzroka smrti i identifikacije”, ističe se.

Obdukcija i vještačenje pokazali su da je riječ o nestalom Dejanu Petrekoviću. Utvrđeno je da je ubijen vatrenim oružjem 10. srpnja 2018. u jednom skladišnom prostoru u Varaždinu, nakon čega je njegovo tijelo zakopano u Leštakovcu. Kriminalističko istraživanje završeno je podnošenjem kaznene prijave protiv 52-godišnjaka, 39-godišnjaka i 27-godišnjaka.

 

Povratak na Net.hr