U BIJEGU OD ZAKONA

NAKON 8 GODINA U SRBIJI PAO HRVATSKI BJEGUNAC: Vješto se skrivao diljem Europe, ali otkrili su njegov lažni identitet

Sumnjalo se za Ješovnika da je dio zločinačkog udruženja čiji su članovi iz Južne Amerike prokrijumčarili najmanje 718 kilograma kokaina prema Republici Hrvatskoj, Sloveniji, Španjolskoj i Nizozemskoj

Na području Republike Srbije, FAST jedinica Republike Hrvatske (Fugitive Active Search Team) u suradnji s FAST jedinicom Republike Srbije locirala je i uhitila 6. travnja dugogodišnjeg bjegunca Darjana Ješovnika, javlja Ministarstvo unutarnjih poslova. 

NAGRADA ZA INFORMACIJE O TRAŽENOM BJEGUNCU: Policija nudi 5 tisuća eura za pomoć pri uhićenju Ješovnika

Dio zločinačkog udruženja

Ješovnik je u bijegu od 2011. godine te je za njim bila na snazi međunarodna potraga i Europski uhidbeni nalog zbog sumnje se da je dio zločinačkog udruženja čiji su članovi iz Južne Amerike prokrijumčarili najmanje 718 kilograma kokaina prema Republici Hrvatskoj, Sloveniji, Španjolskoj i Nizozemskoj.

Ostali članovi zločinačkog udruženja uhićeni su u ranijim policijskim akcijama na području Španjolske, Hrvatske i Srbije, međutim Darjan Ješovnik uspio je pobjeći.

Jedan od najtraženijih bjegunaca Hrvatske

“Nakon raspisivanja tjeralice pobjegao iz mjesta prebivališta u Ljubljani, Republika Slovenija i vješto se sakrivao na području više država. Upornim i ustrajnim radom policijskih službenika Odjela za ciljane potrage i precizno lociranje/FAST Hrvatska u suradnji sa FAST jedinicama Republike Srbije, Crne Gore, Slovenije, Italije, Španjolske i Nizozemske, provjeravani su i praćeni svi tragovi do kojih su došli policijski službenici. Lociranje i uhićenje Darjana Ješovnika pripremano je duže vrijeme, nakon što je operativnim radom policijskih službenika FAST Srbije utvrđeno da se koristi lažnim identitetom. Prilikom prelaska državne granice između Republike Srbije i Republike Mađarske, ciljano je izdvojen, identificiran i uhićen od strane policijskih službenika FAST Srbije u subotu oko 18.50 sati”, navodi Ministarstvo unutarnjih poslova.

On je već duže vrijeme jedan od najtraženijih bjegunaca Republike Hrvatske, a pomoć u traženju bjegunca potpomognula je i suradnja s Europolom gdje se nalazio kao jedan od pripadnika liste najtraženijih bjegunaca Europe.

Povratak na Net.hr