VRIJEDNOST DROGE 300.000 KUNA

NAJVEĆA ZAPLJENA NA VARAŽDINSKOM PODRUČJU: Policija razotkrila uhodani posao 12-orice uzgajivača ‘trave’

Varaždinska policija izvijestila je u četvrtak da je u kućama i posjedima u Svibovcu Podravskom pronašla i zaplijenila gotovo 14,5 kilograma marihuane, čija se vrijednost procjenjuje na oko 300 tisuća kuna, što je i najveća ovogodišnja zapljena droge na varaždinskom području, koju je ukupno dvanaest osoba uzgajalo radi preprodaje.

Iz policije su na konferenciji za novinare rekli kako su istragu provodili od srpnja do listopada, a da su u srijedu pretražili kuće i posjede u Svibovcu Podravskom kod Varaždina koje koristi 12 osoba u dobi od 29 do 65 godina, te pronašli gotovo 14,5 kilograma marihuane. Pronađeno je i 50 stabljika indijske konoplje, 28 grama sjemenki pripremljenih za daljnji uzgoj te razne vrste oružja i streljiva namijenjenih protuzakonitom lovu.

OTROV, DROGA ILI LIJEK?: ‘Mi liječnici smo licemjerni jer ignoriramo učinak marihuane’

Utvrđeno je da su osumnjičeni od svibnja do rujna na poljoprivrednim parcelama, isključivo radi daljnje preprodaje konzumentima na području Varaždina i Zagreba, posadili i uzgojili marihuanu, čija se ukupna vrijednost procjenjuje na oko 300.000 kuna, ali bi distribucijom i prodajom na ulici dosegla znatno veću cijenu.

Voditelj službe kriminalističke policije PU varaždinske Dražen Bobek rekao je da su neke spomenutih 12 osoba bile međusobno povezane, a neke su radile samostalno. “Cjenovno je bilo i većih zapljena posljednjih godina. Oko same količine ovo je jedna od većih, a ove godine najveća zapljena”, kazao je Bobek.

Otkriveno još nekoliko slučajeva

Varaždinska policija je u srpnju i kolovozu provela još tri kriminalistička istraživanja. Kod 56-godišnje žene u Segovini pronašla je 2.166 stabljika indijske konoplje u rastu, kod 30-godišnjeg muškarca u Svibovcu Podravskom 69 stabljika, a u kući 42-godišnjeg Varaždinca 11 stabljika u tzv. “indoor” uzgoju.

UHVATILI IH U JEKU BERBE: U močvari kod Metkovića otkrili golemu plantažu marihuane

Zamjenik policijskog načelnika Darko Blaži istaknuo je da je policija, uz druge nadležne institucije poput DORH-a, zadnjih nekoliko mjeseci pojačano radila na otkrivanju i procesuiranju proizvodnje, prijevoza i preprodaje marihuane. “Finalizacija je bila tijekom zadnjih nekoliko dana i privedeno je 12 osoba“, rekao je Blaži.

Protiv osumnjičenih podnijete su kaznene prijave zbog neovlaštene proizvodnje i prometa drogama, omogućavanja trošenja droga, protuzakonitog lova i ribolova te nedozvoljenog posjedovanja, izrade i nabavljanja oružja i eksplozivnih tvari.

Imaš komentar?

Povratak na Net.hr