POTPUNO SULUDO

NA PASJAKU PALI BEOGRADSKI ŠVERCERI: Nećete vjerovati u čemu su vozili 10 migranata iz Sirije

U noći s prošlog četvrtka na petak službenici granične policije Rupa kod graničnog su prijelaza Pasjak spriječili krijumčara ljudi da preko granice preveze desetoricu ilegalnih migranata iz Sirije.

Nije to bio ni prvi, a vjerojatno ni posljednji takav pokušaj, no ovaj slučaj zvuči nevjerojatno jer je krijumčar iz Beograda desetoricu Sirijaca prevozio u Fiatu 500, nevelikom automobilu dugom nešto više od četiri metra i širokom 178 centimetara.

Prešli 490 kilometara zgurani kao sardine

Još nevjerojatnije zvuči podatak da su ilegalci iz Sirije sa sobom imali i putne torbe i ruksake te da su u tom nevelikom vozilu prešli čak 490 kilometara od srpsko-hrvatske granice do Pasjaka vozeći se tako više od četiri i pol sata.

Novi list piše kako su zbog ovog pokušaja krijumčarenja u riječkom zatvoru završila trojica Beograđana. Pritvoreni su 44-godišnji Srđan Dundić, 26-godišnji Dragomir Gnjatović i 40-godišnji Nebojša Miljević. Svaki od njih može se braniti sa slobode ako uplati jamčevinu u iznosu od 50.000 kuna.

Desetorica Sirijaca naguranih u Fiat 500, koji su krijumčari unajmili u jednoj rent-a-car agenciji u Beogradu, u dobi su od 18 do 32 godine.

SUĐENJE KRIJUMČARIMA LJUDI: ‘Kad smo otvorili vrata, migranti su počeli ispadati kao pijesak… Čudo je da su ostali živi’

Svaki krijumčar trebao dobiti 1000 eura

Istraga je pokazala da je prošloga ponedjeljka neznanac iz Srbije angažirao Srđana Dundića da preveze migrante kroz Hrvatsku, do granice sa Slovenijom. Dundić je tada angažirao Gnjatovića i Miljevića da za nagradu od po 1000 eura prevezu strance. Gnjatović je, prema pisanju Novog lista, unajmio vozilo, a Miljeviću je povjereno da u blizini graničnog prijalaza Batina preuzme i preveze ilegalne migrante. Njihova epopeja započela je u četvrtak u drugom dijelu dana. U istrazi se također saznalo da su Dundić i Gnjatović u Fiatu Doblo beogradskih registracija bili prethodnica automobilu s ilegalnim migrantima, provjeravajući je li put “čist”. No, u noći su ipak “pali” nadomak cilju, kod graničnog prijelaza Pasjak.

VODIČ ZA ŠVERCANJE: Ovo su trikovi kojima se migranti koriste da bi ušli u Europu

 

Povratak na Net.hr