KAKAV BISER

MRTAV PIJAN AUTOM POLOMIO SPUŠTENE RAMPE U MEĐIMURJU PA POBJEGAO: Zaradio je kaznu od 17 tisuća kuna

Vozač je zbog počinjenja nekoliko prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama sankcioniran izricanjem novčane kazne u ukupnom iznosu od 17.000 kuna uz zaštitnu mjeru zabrane upravljanja motornim vozilima B kategorije u trajanju od 10 mjeseci

Jučer, 25. kolovoza 2020. godine oko 11 sati i 40 minuta u Macincu, na prijelazu ceste preko željezničke pruge, dogodila se prometna nesreća, piše eMeđimurje.

“Pedesetosmogodišnji vozač pod utjecajem alkohola od 2,26 promila upravljao je Mazdom 323, čakovečkih registarskih oznaka i pritom se kolnikom Glavne ulice približavao prijelazu ceste preko željezničke pruge. U tom trenutku uređaj za zatvaranje prometa bio je spušten uz aktivaciju svjetlosnih i zvučnih signala, koji upozoravaju sudionike u prometu da se približava vlak. Vozač se nije zaustavio ispred prijelaza ceste preko željezničke pruge zbog čega je prednjim dijelom automobila udario u polubranik uređaja za zatvaranje prometa, a nakon prouzrokovane prometne nesreće vozilom je napustio mjesto događaja”, javlja policija.

Nešto kasnije, policijski službenici Postaje prometne policije Čakovec pronašli su odbjeglog vozača te ga zbog počinjenja nekoliko prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama sankcionirali izricanjem novčane kazne u ukupnom iznosu od 17.000 kuna uz zaštitnu mjeru zabrane upravljanja motornim vozilima B kategorije u trajanju od 10 mjeseci.

U opisanoj prometnoj nesreći nije bilo ozlijeđenih osoba, dok je na automobilu i polubraniku nastala materijalna šteta.

Povratak na Net.hr