ČUDOM NITKO NIJE STRADAO

MONSTRUOZAN NAPAD KOD IMOTSKOG: Dvojica mladića bacali molotovljeve koktele na kuću u kojoj je bilo i troje djece; Uhićena i djevojka

Kada su se dovezli do ‘mete’, jedan od mladića je prišao kući i kroz prozor u prizemlju kuće bacio dvije staklene boce s umetnutom zapaljenom tkaninom te je pritom izazvao požar kuće

U Vinjanima Gornjim kod Imotskog, 13. rujna se dogodila scena kao iz horora kada su dvojica mladića stari 26 i 28 godina na jednu kuću, u kojoj je u tom trenutku bilo šestero ljudi, bacili molotovljev koktel. Osumnjičeni su da su htjeli zapaliti kuću u kojoj je tada boravilo troje djece, piše Večernji list.

Kuća se zapalila, ali srećom nitko od ukućana nije ozlijeđen. Ovaj slučaj opisan je kao općeopasna radnja. Dvojica osumnjičenih mladića ispitani su u tužiteljstvu u Splitu te su nakon toga dovedeni pred suca istrage splitskog Županijskog suda koji im je odredio pritvor u trajanju od mjesec dana zbog opasnosti od ponavljanja djela.

S ovim mladićima je u trenutku bacanja molotovljevog koktela bila i mlađa punoljetnica koja je nakon ispitivanja kod istražnog suca puštena da se brani sa slobode.

BEOGRAD: Iz osvete bacio sedam molotovljevih koktela na McDonaldsov restoran pun djece!

Što se dogodilo?

Osumnjičenici su kuću zapalili oko 3:20, a dvojac se prethodno dogovorio što će napraviti. Kako javlja Večernji list, zato su i stali na benzinskoj postaji pa nabavili zapaljivu tekućinu od koje su napravili molotovljeve koktele. Do kuće koju su mislili zapaliti stigli su vozilom – jedan je mladić vozio dok je drugi molotovljeve koktele držao u krilu.

Kada su se dovezli do “mete”, jedan od mladića je prišao kući i kroz prozor u prizemlju kuće bacio dvije staklene boce s umetnutom zapaljenom tkaninom te je pritom izazvao požar kuće. Dok je jedan mladić bacao molotovljeve koktele na kuću, drugi je s maloljetnom djevojkom čekao u autu.

Nakon paleža je ovaj trojac pokušao pobjeći, ali nije im pošlo za rukom jer ih je u bijegu spriječio policajac koji živi u blizini mjesta događaja. Policajac je pozvao svoje kolege pa su mladići i djevojka odmah uhićeni i privedeni. Nije poznato što je motiv paleža kuće u kojoj tek pukom srećom nitko nije poginuo.

Materijalna šteta od požara na kući procjenjuje se na 4.000 kuna.

 

Imaš komentar?

Povratak na Net.hr