NIJE MU TO TREBALO

MLADIĆU PRIJETI SKORO 100.000 KUNA KAZNE ILI ZATVOR! Pijan je na mopedu bježao policiji, a ima i niz drugih prekršaja

Mladiću zbog toga što nije imao kacigu i upaljene farove, ni položeni vozački ispit, ali i zbog neosiguranog i neregistriranog mopeda te vožnje u pijanom stanju, prijeti 95.500 kuna kazne ili 60 dana zatvora, 13 kaznenih bodova i 12-mjesečna zabrana upravljanja mopedima

Prometna je policija u Osječko-baranjskoj županiji u ponedjeljak rutinskim kontrolama otkrila petoricu vozača koji su bili pod utjecajem alkohola. Višak promila su tako napuhali dvojica vozača automobila, dvojica biciklista i jedan mopedist.

Upravo je s potonjim policija imala najviše problema pri postupanju. Naime, u 23:45 su ga pokušali zaustaviti u Valpovu, jer nije imao kacigu, niti upaljena svjetla na mopedu. No, 20-godišnjak se dao u bijeg, a nakon kraćeg natjeravanja po gradu, konačno je uhvaćen.

Tek tada je na vidjelo izašla serija prekršaja koje je počinio. Osim bijega, nedostatka kacige i ugašenog fara, mladić je vozio s 1,33 promila alkohola u krvi, ali bez položenog vozačkog ispita. Uz to je njegov moped, doznaje SiB, bio neregistriran i neosiguran.

Zbog svih tih grijeha, mladić je uhićen. Prijeti mu maksimalna novčana kazna od 95.500 kuna ili 60 dana zatvora, zabrana upravljanja mopedima do 12 mjeseci i 13 kaznenih bodova.

Povratak na Net.hr