PRESUDA U UTORAK

MLADIĆ (24) PREPRIČAO NOĆ U KOJOJ JE UBIO CURU: ‘Gledali smo dokumentarac, ne sjećam se da sam pucao’

Na Županijskom sudu u Splitu održano je suđenje 24-godišnjem Bruni Bajriću iz Splita, optuženom za ubojstvo svoje djevojke Anice Ćurić iz Kaštela. Ubio ju je hicem iz pištolja prije godinu dana, a presuda bi trebala biti izrečena u utorak.

Mladić je ispričao kako se sve dogodilo. Te se večeri, krajem studenog prošle godine, sa svojom djevojkom Anicom našao u osam sati, a zatim su vrijeme provodili kod njega. Bili su u vezi dvije i pol godine i nikad se nisu svađali. Na sudu je rekao da se uopće ne sjeća da je pritisnuo okidač pištolja, piše Slobodna Dalmacija.

UBOJSTVO KOJE JE POTRESLO SPLIT: ‘Bruno je Anicu volio najviše na svijetu, bila mu je sve…’

SPLIĆANIN (24) KOJI JE UBIO CURU NA NETU GLEDAO SADO-MAZO SCENE: ‘Impresioniran je nasiljem’

‘Ne znam ni sam kako se sve dogodilo…’

‘Večerali smo i gledali dokumentarac u mojoj sobi. Ne želim negirati, ali ne znam ni sam kako se to dogodilo. Ne znam kako je metak bio u cijevi. Ni u zadnjoj primisli mi nije bilo da bi pištolj mogao opaliti. Taj dan sam rastavio i sastavio pištolj, uvjeren da nema streljiva u njemu, i ostavio sam ga na krevetu. Išao sam ga spremiti i u trenutku kada sam ga uzeo u ruke to se dogodilo. Ne sjećam se da sam išta pritisnuo. Pokušavam vratiti tu scenu, ali nema je u glavi. Pretpostavljam da je nakon toga pištolj pao na pod gdje ga je našla policija’, rekao je Bruno Bajrić na sudu, piše Slobodna Dalmacija.

Ispričao je kako je nakon ispaljivanja hica vikao kako bi ga roditelji čuli, a zatim je djevojku s ocem odveo na Hitnu pomoć.

Tužiteljica tvrdi da je točno znao što radi

Pištolj kojim je ubio Anicu dobio je od prijatelja, koji ga je zamolio da ga pričuva. Pola godine držao ga je skrivenog pod krevetom, nakon obuke za zaštitara koju je prošao u Poljskoj.

Upravo zbog te obuke koju je optuženi prošao, tužiteljica je smatrala da je Bruno namjerno ubio Anicu, zbog toga što je educiran i ima iskustva s rukovanjem oružjem, a zato je i bio svjestan da pucanjem može ubiti djevojku.

Njegov odvjetik pak tvrdi da se radi o ubojstvu iz nehata, a kako bi tu tvrdnju potkrijepio, odvjetnik Željko Gulišija pozvao se na slučajeve u kojima su i policajci i vojnici također nesretnim spletom okolnosti ispalili metak. Tvrdi da je i planrianje braka s Anicom bio dokaz da ju Bruno ne namjerava ubiti.

Povratak na Net.hr