STRAŠAN ZLOČIN

MLADIĆ KOJI JE UBIO SVOJE RODITELJE: ‘Problemi su počeli u pubertetu. Pričalo se da se viđa s narkomanima, postajao je sve gori…’

Dvostruko ubojstvo koje se danas dogodilo u Čistoj Velikoj u vodičkom zaleđu iznenadilo je mještane koji ne pamte sličan zločin. Najprije je pronađeno tijelo 45-godišnjeg Marina Šunjerge koji je inače pripadnik Specijalne jedinice PU splitsko-dalmatinske, a poslijepodne je pronađeno i tijelo njegove supruge Silve.

Policija je tragala za crnim Mercedesom E klase čiji je vlasnik bio ubijeni 45-godišnjak. Sumnja se da je bračni par ubio njihov 19-godišnji sin Tin Šunjerga. Policija ga je uhitila u Tribunju nakon višesatne potrage i sada se nalazi u šibenskoj policiji, gdje se protiv njega provodi kriminalističko istraživanje zbog teškog dvostrukog ubojstva, nakon čega će ga predati pritvorskom nadzorniku, piše Slobodna Dalmacija.

Mještani u šoku, misle da se ubojstvo dogodilo još u subotu

Mladić se opirao uhićenju, zbog čega je policija pucala u gume automobila u kojem se vozio. Zatim su ga uhitili izvlačenjem iz vozila, a mladić pritom nije ranjen, javila je šibensko-kninska policija.

U šibenskoj policiji su naglasili kako vatreno oružje kojim su počinjena oba teška ubojstva, nije službeno oružje ubijenog 45-godišnjeg
pripadnika specijalne policije Split.

SVJEDOK DRAMATIČNOG UHIĆENJA U TRIBUNJU: ‘Sjedio je na podu pokraj Mercedesa, a policajci su uperili tri duge cijevi prema njemu’

DVOSTRUKI UBOJICA IZ ČISTE VELIKE KONAČNO UHIĆEN! Pružao otpor pri uhićenju pa je policija morala otvoriti vatru

Mještani Čiste Velike, gdje su se ubojstva dogodila, tijekom policijske potrage bili su u strahu. Još se ne zna što se točno dogodilo u obitelji Šunjerga, no mještani vjeruju da je mladić roditelje ubio još u subotu poslijepodne kad su se svi vratili iz polja. Od tada ih nitko nije vidio, u dvorištu obiteljske kuće nije bilo njihovih automobila, a pas je navodno dugo lajao a onda je utihnuo. Neki su čak čuli kako je Tin priznao nekim prijateljima da je ‘učinio nešto strašno’.

Kad se nitko od članova te obitelji nije javljao na mobitele, rodbina se zabrinula. Marinov je šurjak otišao provjeriti što se događa, tim više što je Marin u nedjelju trebao doći na posao.

‘Nitko ne bi rekao da su imali probleme sa sinom’

Mještani su novinarima rekli da nikad nisu očekivali ovakvo što te da je obitelj Šunjerga bila prekrasna, omiljena i rado viđena obitelj.

Silva je bila uvijek nasmijana, a Marin drag svim mještanima.

‘Nitko na njima ne bi rekao kolike probleme imaju sa sinom. Tin je do sedmog razreda osnovne bio najbolji učenik u cijeloj školi, a onda su u pubertetu započeli silni problemi koji su eskalirali u prvom razredu srednje škole. Jedne je prilike nestao iz kuće. Cijelo se selo diglo na noge. Nema tko ga nije tražio. Na kraju ga je Marin pronašao na autobusnom kolodvoru u Šibeniku. Počelo se pričati da se viđa sa narkomanima i da je i sam zabrazdio u drogu. Zbog toga je i ponavljao prvu godinu srednje škole, no uz sav roditeljski trud i zalaganje prošle je godine uspio maturirati. Da se makar nakon toga promijenio, Marinovoj i Silvinoj sreći ne bi bilo kraja. Nažalost, nije. Postajao je sve gori i gori’, rekla je jedna stanovnica Čiste Velike za Slobodnu Dalmaciju.

Imaš komentar?

Povratak na Net.hr