DAVID KOMŠIĆ

MLADIĆ KOJI JE S 90 UBODA USMRTIO DJEVOJKU: Dobio dvije godine zatvora za smrt pješaka, kaznu za ubojstvo još čeka

David Komšić, koji je u veljači ove godine brutalno nožem izbo svoju bivšu djevojku, 18-godišnju Kristinu Krupljan, nepravomoćno je osuđen na Odjelu za mladež Općinskog kaznenog suda u Zagrebu na dvije godine zatvora jer je u travnju 2016. očevim Mercedesom usmrtio pješaka Josipa Kolarića (72).

Odvjetnik 20-godišnjeg Davida Komšića najavio je žalbu na ovu presudu. Kako piše 24 sata, njegova obrana smatra da glavni uzrok nesreće nije Komšićeva nepropisna vožnja, već činjenica da je pješak prelazio cestu na crveno svjetlo. Samim time, prema njihovu mišljenju, pješak snosi veći dio krivnje za stradavanje. Smatraju i da sud, prilikom donošenja presude, nije u dovoljnoj mjeri vrednovao Komšićevu neosuđivanost i mladost.

OPTUŽEN MLADIĆ KOJI JE S 90 UBODA USMRTIO DJEVOJKU NA VOLOVČICI: Učinio je to ljubomoran kad mu je rekla da je trudna s drugim

Podsjetimo, Komšić koji je u vrijeme nesreće imao 19 godina, na pješaka je naletio na križanju Ulice Grada Vukovara i Donji Svetica u Zagrebu. Iako je očevidom utvrđeno da je pješak prelazio cestu dok mu je bilo upaljeno crveno svjetlo na semaforu, Komšić je tijekom vožnje počinio nekoliko prekršaja. Nepropisno se prestrojavao neposredno prije križanja, a nije prilagodio ni brzinu uvjetima na cesti.

Komšić je optužen i je da je 22. veljače ove godine usmtio svoju bivšu djevojku 18-godišnju Kristinu nakon što se vratio s njom iz noćnog izlaska. Tijekom večeri djevojka mu je rekla da je u novoj vezi s drugim muškarcem i da je trudna, te da s njim više ne želi imati nikakav kontakt.

Ponukan ljubomorom i željom za osvetom mladić najprije pritisnuo Kristinu na vozačko sjedalo kako se ne bi mogla micati. U idućem trenutku u njegovoj je ruci bljesnuo nož kojim joj je zadao gotovo 90 ozljeda po glavi i tijelu. Radilo se o raznim ranama i ubodima zbog kojih je djevojka iskrvarila u vozilu.

 

Imaš komentar?

Povratak na Net.hr