banner

KLOPKA ZA NAIVNE

MLADIĆ IZ POŽEGE NASJEO NA PRIJEVARU: Zbog ‘sigurne’ dojave o namještenoj utakmici ostao bez 4000 kuna

Mladić je putem jedne društvene mreže pronašao oglas u kojem se nude dojave za namještene utakmice te s nepoznatom osobom dogovorio dojavu o rezultatu utakmice s tzv. jakim koeficijentom i uplatio mu iznos veći od 4.000 kuna

Službenicima Policijske uprave požeško-slavonske javio se 23-godišnjak s područja Požege i prijavio prijevaru. Kako je izvijestila PU požeško-slavonska, mladić je 19. studenoga putem jedne društvene mreže pronašao oglas u kojem se nude dojave za namještene utakmice te s nepoznatom osobom dogovorio dojavu o rezultatu utakmice s tzv. jakim koeficijentom.

Uvijek isti obrazac prijevare

Uplatio je iznos veći od 4.000 kuna, ali ubrzo se pokazalo da je dojava bila netočna, a nepoznata osoba kojoj je uplatio novac blokirala ga je na društvenoj mreži. Policijski službenici sada tragaju za nepoznatim počiniteljem protiv kojeg slijedi kaznena prijava.

Unatoč čestim upozorenjima policije, mnogi i dalje nasjedaju na “sigurne” dojave o namještenim utakmicama. Glas Slavonije piše kako je obrazac prijevare skoro uvijek isti. Nepoznata osoba koja se krije iza profila “sigurne” dojave doslovce navlači 30 pratitelja da se klade na “namještenu” utakmicu. Za tip 1 (pobjeda) savjetuje prvih deset, za tip X (neriješeno), drugih deset, a za tip 2 (poraz), preostalih deset osoba. Nakon što utakmica završi, deset će osoba ostvariti dobitak, dok će dojavljivač drugih 20 blokirati. Potom će od deset dobitnika zahtijevati uplatu dijela novca prije iduće “namještene” utakmice, kada će ih opet podijeliti u tri skupine, pa onda sve ponovno. Nakon četvrtog kruga ostat će samo jedan dobitnik, a kada i on promaši “dojavljivač” gasi profil i otvara novi za – nove naivce.

Povratak na Net.hr