BEZ VOZAČKE

MLADIĆ DOBIO 11.000 KUNA KAZNE: Bježao policiji u očevom Audiju, a kad su ga presreli krenulo je bahaćenje

Bahati mladić, koji je pijan, bez vozačke u očevom Audiju bježao policiji, kažnjen je s 11.000 kuna, 20 dana zatvora i (dodatnom) zabranom upravljanja automobilom.

Nakon što ga policija stala kraj njega na karlovačkom semaforu i pitala za razbijeno stražnje staklo (na što je on samo bahato odgovorio “razbijena je”), odjurio je čim se upalilo zeleno, iako ga je policijac tražio da stane.

Jurili su ga po Karlovcu, a kada su konačno presreli 25-godišnjaka, izašao je bahat i arogantan pa su mu preventivno stavili lisice. Osim toga, bio je vidno pijan, kao i njegov suvozač, ali je kategorički odbio alkotest. Priveli su ga i odveli u postaju. Nije imao prometnu, a policiji nije dao ni osobnu. U postaji je policija utvrdila kako vozačku nema jer mu je zbog istog prekršaja oduzeta na godinu dana, a automobil pripada njegovu ocu.

Nije vidio policiju…

Idućeg se dana na Prekršajnom sudu branio tvrdeći da nije on vozio nego njegov prijatelj, da nije bježao policiji nego nije vidio njihove rotirke niti čuo sirene, da je možda bio malo bahat, ali zato što su policajci bili bezobrazni, da je bio malo pijan… Obrana mu nije upalila jer je i suvozač priznao da je vozio okrivljenik, prenosi KA Portal.

Samo mu redali kazne

Prekršajni sud nije imao milosti, a nije ni imao razloga za to jer mu nisu našli nijednu olakotnu okolnost. Ali su zato našli mnoštvo otegotnih. Sud ga je ocijenio recidivistom opasnim za ostale sudionike u prometu, a popis kazni je poduži: zbog bježanja policiji 3000 kuna, zbog odbijanja alkotestiranja 7000 kuna, zbog vožnje za vrijeme dok mu je vozačka dozvola oduzeta 20 dana zatvora, 300 kuna jer nije imao vozačku dozvolu kod sebe, 300 kuna jer nije imao prometnu, 200 kuna jer nije imao osobnu iskaznicu, a uz sve to dobio je i novu godinu dana zabrane upravljanja vozilima “B” kategorije, kao i troškove postupka od 365 kuna

Imaš komentar?

Povratak na Net.hr