PRIJETI MU ZATVOR

MLADI NASILNIK IZ MAKARSKE: ‘Šalio sam se kad rekao da ću joj zavrnuti vratom i baciti ju s balkona’

Općinsko državno odvjetništvo iz Splita podiglo je optužnicu protiv 27-godišnjeg Makaranina koji je tek tri mjeseca nakon presude na Prekršajnom sudu zbog fizičkog nasrtanja na suprugu prijetio da će je ubiti, piše Slobodna Dalmacija.

Nasilniku prijeti kazna zatvora od godinu dana uz rok kušnje od tri godine. Ukoliko u tom razdoblju ponovi i najmanje nedjelo, a pogotovo ono obiteljskog nasilja, automatski odlazi u zatvor.

Supruzi je prijetio polovinom rujna, dvaput. Prvom je prilikom pijan oko 21:30 u stanu u kojem živi sa suprugom i njihovim jednogodišnjim djetetom rekao: ‘Bacit ću te s balkona, zavrnut ću ti glavom, moram te se riješit’.

Prijetio joj ubojstvom

Dva dana nakon toga došao je oko 21 sat, a kada se žena zaključala u stan, vidjevši da je pijan i agresivan, nasilnik je galamio: ‘Pobit ću vas sve, ne možeš ti mene istjerat iz stana!’ Policija ga je tada odvela u postaju na hlađenje, a tamo je i prenoćio.

Psihijatrijskim vještačenjem ustanovljeno je da je mladić ovisan o alkoholu te da postoji mogućnost da počini teže kazneno djelo. Makaranin se već liječio od alkoholizma, a oba je puta sam otišao s tretmana. Psihijatar je preporučio obavezno liječenje.

Mladić je pri iznošenju obrane kazao da je bio pijan te da je supruzi kazao kako će joj zavrnuti glavom i baciti je s balkona u šali. Supruga pak nije zainteresirana za kazneni progon te ne želi da on ide u zatvor.

Sklon je nasilju u obitelji

Makaranin je prethodno osuđen na novčanu kaznu jer je u svinju 2016. suprugu udario rukom u vrat. Kako je utvrđeno da je sklon nasilničkom ponašanju u obitelji, ODO je protiv njega podiglo optužnicu.

Trebao bi platiti 1800 kuna za psihijatrijsko vještačenje i 800 kuna sudskih troškova, piše Slobodna Dalmacija.

Imaš komentar?

Povratak na Net.hr