TEROR U SELU

MJEŠTANI MALIH GRABIČANA ŽIVE U STRAHU: ‘Čim se smrači zatvaramo se u kuće, ne znamo tko je idući na meti’

Napadi kradljivaca u Malim Grabičanima u Koprivničko-križevačkoj županiji postali su gotovo svakodnevni i starijim su mještanima utjerali strah u kosti, a razbojnici kradu sve što im dođe pod ruku

Žitelj Malih Grabičana u općini Sokolovac u Koprivničko-križevačkoj županiji, 66-godišnji S.C., proteklog je tjedna doživio jednu od najvećih trauma u životu. Kako pišu 24 sata, njega je u kući u kojoj živi s bolesnim sinom, oko 2.50 sati u noći, napao razbojnik tražeći novac.

Budući da S.C. nije imao novca, razbojnik ga je nekoliko puta udario šakom u glavu, a kada je pao na pod još mu je zadao nekoliko udarac nogom u tijelo. Napadnutom nesretniku u Općoj bolnici u Koprivnici utvrđene teške ozljede, a on je po izlasku iz bolnice sa sinom preselio k sestri, a svoju kuću u Malim Grabičanima odlučio je prodati.

‘To je uobičajeni folklor noćnih protuha’

To, međutim, nije bio prvi nego posljednji u nizu napada i pokušaja pljački u tom naselju. Mještani govore kako se, čim padne mrak, zaključavaju u kuće i strahuju tko bi od njih mogao biti sljedeći na meti razbojnika. Mještanin Pero Prusac kaže da je to uobičajeni folklor noćnih protuha i posjetitelja tog pitomog mjesta smještenog uz cestu kod Lepavine. Napadi kradljivaca postali su, kaže, gotovo svakodnevni i starijim mještanima utjerali strah u kosti.

Ima i onih koji kažu da se razbojnika ne boje.

“Ja se nikoga ne bojim i imam dobrog psa po čijem lavežu već znam tko bi mogao doći. Uz to ja sam par desetaka metara od glavne ceste Koprivnica–Križevci i možda me zato bagra, jer kako drugačije nazvati te osobe koje su ulile strah mještanima, zaobilazi”, kazao je za 24 sata 62-godišnji Božidar Valdec.

Ženu pretukli zbog 200 kuna, ubrzo potom je umrla

Dodao je kako su jednu mještanku razbojnici pretukli te joj uzeli 200 kuna. Za nju je, kaže Valdec, to bio šok od kojeg se nije oporavila pa je desetak dana kasnije umrla.

“Upadi usred dana u kuće nisu rijetkost. Kradu sve što im dođe pod ruku”, ističe.

Mještani još kažu kako su na meti kradljivaca ponajviše prazne kuće ljudi koji žive u inozemstvu. U policiji potvrđuju da se doista radi o razbojništvu u pokušaju te da traju kriminalistička istraživanja.

Imaš komentar?

Povratak na Net.hr