TRAŽILI SU GA DVA DANA

MISTERIOZNO SAMOUBOJSTVO NA BUKOVCU: ‘Polio je Hummer benzinom, a zatim odšetao par metara dalje i ispalio hitac’

Ured za upravljanje u hitnim situacijama izvijestio je u ponedjeljak da je nakon intervencije gašenja požara na adresi Gornji Bukovac pronađena jedna mrtva osoba.

Dojava o požaru zaprimljena je u 8,11 sati od strane građana, a radilo se o požaru osobnog vozila na adresi Gornji Bukovac 11a, piše u priopćenju. U intervenciji je sudjelovalo pet vatrogasaca Vatrogasne postaje Dubrava s jednim vatrogasnim vozilom, a intervencija gašenja je završila u 9,20 sati.

Ozlijeđenih u požaru nije bilo, no u blizini je pronađena jedna mrtva osoba, priopćeno je. Osim vatrogasaca, na intervenciju su izašli djelatnici Nastavnog zavoda za hitnu medicinu Grada Zagreba s dva vozila, te službenici Policijske uprave zagrebačke (PUZ). Uzrok požara i smrt pronađene mrtve osobe još nisu poznati, sve dok službenici PUZ-a ne obave očevid.

Iz PUZ-a su potvrdili kako je očevid još uvijek u tijeku, no neslužbeno su dodali kako se radi o samoubojstvu.

NA BUKOVCU IZGORIO HUMMER: Pronađen mrtav bivši gradonačelnik Nina, sumnja se na samoubojstvo

Ubio se bivši gradonačelnik Nina

Kako je Net.hr doznao od izvora bliskih slučaju, pored izgorenog automobila Hummer nađeno je tijelo Jakova Šalova, bivšeg gradonačelnika Nina.

Nestanak Jakova Šalova bio je prijavljen policiji i objava o njegovu nestanku bila je i na stranici Nacionalne evidencije nestalih osoba. – NENO. Šalov je posljednji put viđen u petak u prostorijama svoje tvrtke Neutra u Bleiweisovoj ulici.

“Da se nešto događa u susjednom dvorištu shvatila sam tek kad sam pogledala kroz prozor jer su automobili koji su vozili ulicom neprekidno trubili, valjda kako bi upozorili na požar. Kad sam okrenula broj vatrogasaca, ekipe su zapravo već bile na putu. Strašno je gorjelo! Vatra je divljački sukljala. A ubrzo smo čuli da je kraj vozila i tijelo sredovječnog čovjeka. Na kraju smo svi zaključili da tog gospodina ne poznaje nitko u ulici i da je možda bio s iznajmljivačem auta u nekom poslovnom odnosu. Taj rent-a-car je u toj zgradi od proljeća, a vlasnik kuće živi u Njemačkoj” rekla je za Jutarnji jedna od susjeda s Gornjeg Bukovca.

‘Nismo mu iznajmili Hummer’

“Zaprepašten sam! Razlog paleži i samoubojstva mi je nepoznat. U toj je zgradi poslovni prostor moje tvrtke koja se bavi rent-a-carom. Poziv da gori Hummer dobio sam dok sam bio još u krevetu. Nakon dolaska na mjesto događaja, već su se vatrogasci borili s požarom. Šalova sam poznavao, ali to jutro nismo imali nikakav sastanak niti dogovor. Zašto je došao, ne znam. Nismo mu iznajmili Hummer. Auto je kolateralna žrtva u ovoj tragediji”, rekao je Benjamin Č., vlasnik rent-a-cara, u čijem se dvorištu odvijala prava drama i koji je na mjestu očevida doznao da se za Šalovom tragalo nekoliko dana.

Na upit koliku je štetu pretrpio s obzirom da je vozilo izgorjelo do temelja, Benjamin Č. je ustvrdio da pravu njegovu vrijednost ne zna jer je riječ o egzotičnom autu s dodacima koji je uvezen iz Amerike, a on je njegov vlasnik od srpnja ove godine. Proteklih dana nije primjećivao ništa neobično oko zgrade u kojoj je tvrtka, niti mu je Šalov ikada dao naslutiti svoje namjere ili, pak, da ga nešto muči.

Podmetnuo požar i upucao se

Kako piše 24sata, da je upravo Šalov podmetnuo požar, istražitelji su vidjeli na snimci nadzorne kamere. Prednji kraj limuzine Hummer H2, vrijedne više od 650.000 kuna, polio je benzinom i zapalio. Brzo je odšetao desetak metara dalje i ispalio jedan hitac.

Na adresi na kojoj su ga zadnji put vidjeli registrirana je i jedna njegova tvrtka za graditeljstvo, koja državi duguje 4,6 milijuna kuna poreza (službeni podaci Porezne uprave). Njegova druga tvrtka, koja se bavi ugostiteljstvom i vodi slastičarnicu u centru Zagreba, posluje bez dugova.

 

Povratak na Net.hr