NOVI DETALJI

MISTERIOZNI PRONALAZAK KOSTURA KOD OGULINA: Uz njega su pronađeni predmeti koji ukazuju na to da se zaista radi o nestaloj Francuskinji

Lovci su prijavili policiji da su pronašli kostur, a uz njega su pronađene i crne čizmice kakve je djevojka nosila, slušni aparatić i narukvica-ulaznica na kojoj je pisalo Memento Demento.

Nakon što su lovci iz Lovačkog društva ‘Srnjak’ iz Tounja pronašli ljudski kostur za koji se sumnja da pripada Francuskinji Anne-Cecile Pinel, studentici za kojom se traga još od 2014., u javnost su izašli detalji o predmetima koji su pronađeni uz kostur, a koji ukazuju da bi se stvarno moglo raditi o nestaloj Francuskinji.

LOVCI KOD OGULINA PRONAŠLI KOSTUR: Je li riječ o misteriozno nestaloj Francuskinji za kojom se traga još od 2014. godine?

Uz kostur pronađene crne čizmice, slušni aparatić i narukvica

Lovci su prijavili policiji da su pronašli kostur, a uz njega su pronađene i crne čizmice kakve je djevojka nosila, slušni aparatić i narukvica-ulaznica na kojoj je pisalo Memento Demento, piše Jutarnji list. Naime, mlada Francuskinja (23) nestala je u srpnju 2014. godine tijekom festivala Momento Demento kraj Slunja. Djevojka se udaljila iz kampa nakon čega joj više nije bilo traga. Njezini su roditelji nekoliko puta upućivali javni apel za njezinim pronalaskom i povratkom kući.

Roditelji nestale djevojke Michel i Ghislaine Pinel u Primišlju.
Photo: Kristina Stedul Fabac/PIXSELLFoto: Pixsell

Stručnjaci Centra za forenzična ispitivanja, istraživanja i vještačenja Ivan Vučetić trebali bi DNK analizom utvrditi identitet osobe kojoj pripada pronađeni kostur, a tada će se sa sigurnošću znati radi li se o Anne-Cecile Pinel.

Lovci su kostur pronašli nekoliko stotina metara od glavne ceste koje vodi od Tržića prema Slunju, na otvorenom u blizini jednog grma. Dodaju da im je policija rekla da ne smiju mnogo pričati o svom pronalasku.

Torbica i boca vode pronađeni u napuštenoj kući

Anne Cecile je rođena 1991. godine, a živjela je u blizini Lyona. Na festivalu Memento Demento bila je s prijateljicom Roxanne, a nakon što je otišla u šetnju iz kampa u kojem se festival održavao, nije više viđena. Njezini su roditelji angažirali privatnog detektiva, a francusku i hrvatsku policiju kritizirali su zbog nedostatka tragova i zbog činjenice da su ih tijekom istrage držali po strani. Jedini tragovi za koje je njezina obitelj znala bili su torbica s jednim od njezina dva slušna aparatića, ključevi s privjeskom, napola ispijena boca vode i mobitel koji su pronađeni u jednoj ruševnoj kući nedaleko od mjesta na kojem je zadnji put viđena. Jutarnji piše da je Anne Cecile uzela LSD, plesala, a zatim otišla u šetnju i od tada joj se gubi svaki trag.

Njezina torbica i bočica vode koju je imala sa sobom pronađeni su u jednoj napuštenoj kući u blizini, a u novčaniku nije bilo dokumenata ni novca.

Povratak na Net.hr