Šire se glasine

ISTRA U ŠOKU: Stručnjaci iz Zagreba pozvani da rasvijetle misterioznu smrt mladog para

Obdukcijom tijela utvrđeno je da nema vidljivih tragova nasilja, spominjalo se predoziranje drogom, a nije isključeno niti trovanje plinom koji se na imanju koristi za kuhanje i grijanje tople vode.

Uzrok smrti 27-godišnjeg P. B. i 22-godišnje L. N., čija su tijela pronađena u nedjeljno jutro oko 9.30 sati u apartmanu agroturizma Milena u mjestu  Bačva, gdje su u subotu bili na vjenčanju, te kao i nekoliko ostalih gostiju tamo i  prespavali, za sada je još uvijek nepoznat.Obdukcijom provedenom na patologiji pulske Opće bolnice je utvrđeno da nema vidljivih tragova nasilja te je potrebno provesti daljnja vještačenja na izuzetim biološkim uzorcima, priopćila je jučer policija.

Da se kriminalistička istraga nastavlja, a na očevid su pozvani stručnjaci  Centra za forenzična ispitivanja, istraživanja i vještačenja Ivan Vučetić iz Zagreba čiji se dolazak očekivao jučer već od ranog jutra, ali su oni došli tek poslijepodne, piše Novi list.

Došao dimnjačar

Jučer su, osim forenzičara iz Zagreba, pozvani i djelatnici poduzeća Butan plina te dimnjačari. Kako neslužbeno saznaje riječki list, predstavnici Butan plina, iako su se pojavili na agroturizmu, nisu obavili nikakav pregled.

Brojni novinari, koji su i jučer bili na stanciji, ostali su bez ikakvih novih saznanja o uzrocima smrti mladića i djevojke, ali i začuđeni pojavom djelatnika Butan plina i dimnjačara. Naime, kada su se raspitivali o načinu zagrijavanja soba, jer su i sami vidjeli plinski spremnik, neslužbeno su saznali  da agroturizam  plin koristi samo za kuhanje i grijanje tople vode, ali ne i za grijanje soba. Ipak, sumnju na mogućnost trovanja plinom Novi list nalazi na web stranici agroturizma Milena gdje se spominje da agroturizam ima centralno grijanje. A ono je, neslužbeno saznaju, na plin.

Budući da su službene informacije o smrti dvoje mladih šture, vrlo brzo su se proširile razne glasine i nagađanja o mogućim uzrocima njihove smrti.

Dobri radnici

Neki su pomislili da se radi o mogućem predoziranju drogom, drugi da su se možda otrovali plinom ili ugljičnim monoksidom, treći da su možda nesretni mladi par – suvremeni Romeo i Julija,  četvrti da su žrtve misterioznog ubojice… Poznanici kažu da ni mladić ni djevojka nisu bili poznati kao konzumenti opojnih sredstava, niti kao takvi evidentirani u policiji.

U verziju da su bili suvremeni Romeo i Julija također je teško povjerovati. Naime, mladić je prije nekoliko mjeseci počeo tražiti stan te je očito razmišljao o osnivanju obitelji s Larom pod zajedničkim krovom. Njihova veza počela je prije otprilike dvije godine, oboje su bili zaposleni, a na poslu i u krugu prijatelja voljeni i cijenjeni.  Ona je u Poreču u jednoj pekarnici radila kao prodavačica, a on kao pekar u pekari u industrijskoj zoni.

GOTOVI NALAZI OBDUKCIJE: Još nije poznat uzrok smrti mladog para iz Istre

SMRT U APARTMANU: Mladić i djevojka pronađeni mrtvi, sumnja se na nasilnu smrt

Novi list/Danas.hr

Povratak na Net.hr