'Mislila sam da je mrtav. Bio je krvav, vukli su ga za ruke s licem prema tlu'

Obitelj ozljeđenog 50-godišnjaka iz Pačetina, sela nedaleko od Vukovara, optužuje policiju da su ga prilikom uhićenja pretukli, pri čemu je zadobio teške ozljede te danas leži nepokretan i gotovo bez svijesti.

Njegova 76-godišnja majka kaže da se incident dogodio u listopadu prošle godine kada je njen sin malo popio, pa je radio probleme u kući.

Strašne scene

”Kada je policija došla, on je ležao u krevetu i spavao. Jednoga od dvojice policajaca i znam, čak smo neka rodbina. S njima je bila i jedna žena. Tražili su da izađem van iz kuće te sam sve vrijeme bila u dvorištu i čekala da me pozovu”, ispričala je ogorčena majka. Pravi šok uslijedio je kada su joj sina izvodili iz kuće.

”Mislila sam da je mrtav jer nije davao nikakve znake života. Bio je krvav. Vukli su ga za ruke s licem prema tlu. Noge su mu se vukle po tlu pa su mu i sva koljena bila krvava. Tada su stali, uzeli kantu s prljavom vodom i polili ga po licu. Ubacili su ga u automobil i odvezli”, prisjeća se strašnih scena. Kada je ušla u kuću, doživjela je novi šok. Naime, na više mjesta po sobama bilo je krvi njezina sina. Krvi je bilo i po trijemu kao i dvorištu.

Žele znati istinu

”Od toga dana moj je sin po bolnicama. Trenutačno je smješten u domu gdje čeka nove operacije. Ima polomljenu ruku, a ni s drugom ne može ništa. Ne može ni na noge stati. Doživio je u međuvremenu i moždani udar pa gotovo i ne zna za sebe. Stavljaju mu pelene. Napravili su invalida od čovjeka koji do tada nije imao ni zdravstveni karton. Želimo da se sazna što se dogodilo toga dana, kako se ozlijedio i da netko za to odgovara”, kažu njegovi roditelji. Kći ozlijeđenog, koja živi i radi u Njemačkoj, kaže da je njen otac pio i tada znao praviti probleme, ali da se ovakvo što nije smjelo dogoditi.

”Ako je bio toliko pijan, a vjerujem u to, mogli su ga privesti, kazniti i gotovo, a ne da dođe do svega ovoga. Išla sam u policiju da mi objasne što se dogodilo, ali bez rezultata. Kažu da je sve bilo po zakonu, ali nisam dobila nijedan dokument, pa čak ni kopiju. Nejasna mi je i odluka socijalne radnice koja ga je smjestila u dom za starije i nemoćne iako je njemu potrebna liječnička skrb 24 sata dnevno”, rekla je te pokazala rendgensku snimku slomljene ruke.

Policija ima svjedoke

”Kakav bi to morao biti pad i koliko bi čovjek puta morao pasti da se ozlijedi na ovakav način?”, pita se ona. Glasnogovornik policije Domagoj Džigumović kaže da nisu zaprimili nikakve prijave u vezi s ovim slučajem te da je sve rađeno po zakonu.

”Ophodnja je na teren izašla po dojavi zbog nasilja u obitelji jer je jedna osoba napala svoju majku. Osoba je imala više od tri promila alkohola te je odvedena u bolnicu, a onda i k sucu za prekršaje. Pritom je i kazneno prijavljen zbog prijetnji upućenih službenim osobama. Što se tiče ozljeda, njih je zadobio pri izlasku iz automobila. Postoje i svjedoci koji su sve to vidjeli ”, rekao je Džigumović.

Imaš komentar?

Povratak na Net.hr