NAPAD NA SOCIJALNE RADNICE

‘MINUTE SU NAS DIJELILE OD ZLA’: Otac djece razvalio je vrata i detektor metala pa bacio zaštitarku na stol’

‘U prostorije Centra je navalio i fizički nasrnuo otac djece koji je zaustavljen pribranošću zaštitarke. Ona ga je sprječavala da uđe. Razvalio je vrata i detektor metala, bacio zaštitarku na njezin stol koji je i razbio, a ona ga je zadržavala da ne uđe u urede’, rekla je ravnateljica Centra za socijalnu skrb u Ivanić-Gradu

U Centru za socijalnu skrb u Ivanić-Gradu se dogodio napad na socijalne radnice. Ravnateljica Centra, Martina Cuvaj, za Dnevnik.hr je opisala što se događalo.

“Danas u jutarnjim satima je bila izrečena žurna mjera izdvajanja dvoje djece iz jedne obitelji. Nakon izvršenja mjere, majka je s djecom bila tu u Centru, napustila je prostorije Centra pa su ih napustili i policajci koji su tamo bili preventivno pozvani”, opisala je Cuvaj. “U prostorije Centra je navalio i fizički nasrnuo otac djece koji je zaustavljen pribranošću zaštitarke. Ona ga je sprječavala da uđe. Razvalio je vrata i detektor metala, bacio je zaštitarku na njezin stol koji je i razbio, a ona ga je zadržavala da ne uđe u urede”, dodala je.

NAPADNUTI SOCIJALNI RADNICI U IVANIĆ GRADU: Ružne scene u tamošnjem Centru, sve se dogodilo zbog izdvajanja djece u obitelji?

‘Crta nam se meta na leđima’

“Kolegice su bile zaključane po prostorijama, mi smo mali centar. Reakcija policije je bila vrlo brza, minute su nas dijelile od toga da se dogodi veliko zlo. Mi smo svi u šoku, potreseni, unezvijereni i svjesni smo da je ovo danas posljedica poruka koje su poslane u javnost, a u kojima se socijalne radnice karakterizira kao otimače djece i ubojice”, rekla je Cuvaj te dodala kako su na neki način to i očekivali.

“Nadam se da se neće ponoviti ono što se dogodilo u Đakovu, a danas se moglo ponoviti. Mi smo navikli na ljute i nesretne stranke jer ova služba – njezina svrha je da radi s takvim ljudima. No, porukama koje se šalju, nama se crta meta na leđima. Ovo je izravna posljedica toga što se dogodilo”, zaključila je Cuvaj.

Napadač se nalazi u prostorijama PP Ivanić-Grad te se nad njim provodi kriminalističko istraživanje, potvrdili su iz policije.

Podsjetimo, danas je uoči sjednice Vlade ministar Aladrović komentirao stanje u domovima za djecu te izvijestio o napadu koji se dogodio u Ivanić Gradu. “Nezadovoljni korisnik je pokušao počiniti napad na socijalne radnike. Nasreću, zaštitarka je spriječila napad i nije se ništa dogodilo. Izdvajanje djece iz obitelji je bio okidač za napad. Napad nije prihvatljiv i najoštrije ga osuđujemo”, rekao je Aladrović.

Imaš komentar?

Povratak na Net.hr