HARALI NOVIM ZAGREBOM

MEĐU MLADIM LOPOVIMA I MALOLJETNIK: Počinili su čak 32 kaznena djela – glumili da ne znaju gdje su pa krali novčanike i mobitele

Nakon što bi oštećenim osobama uzele novčanike obično bi iz njih zadržali novac, a novčanike odbacili dok su u sedam navrata nakon otuđenja novčanika, na bankomatima podizali novac, ali u tome nisu svaki put uspijevali

Zagrebačka policija dovršila je kriminalističko istraživanje nad 20-godišnjim mladićem, jednim maloljetnikom i dvjema djevojkama u starosti od 20 i 19 godina. Naime, mlada ekipa je osumnjičena za počinjenje čak 32 kaznena djela.

Sumnja se da su tijekom srpnja, studenoga i prosinca 2020. te tijekom veljače i ožujka ove godine, u različitim kombinacijama, na području Novog Zagreba prilazili osobama na ulici, u autobusima te čak i u zgradi, gdje bi svojim tijelima zaklanjali pogled ostalim građanima kako bi jedna od osumnjičenih osoba mogla otuđiti novčanike, mobitele i ostalo.

Tako su čak 25 puta prišli oštećenim osobama te su im u 23 navrata uspjeli otuđiti novčanike ili mobitele, dok su ih tijekom druga dva puta primijetili građani ili oštećene osobe, što ih je navelo da odustanu od krađe. Tijekom jednog djela su čak i prerezali remenje torbice ne bi li ju ukrali.

TROJAC POČINIO 12 PLJAČKI U ZAGREBU: Mladi lopovi ordinirali po Trešnjevki i Črnomercu pa orobljavali benzinske i dućane

Od svojih ‘meta’ tražili upute kako doći do određenog mjesta

Nakon što bi oštećenim osobama uzele novčanike obično bi iz njih zadržali novac, a novčanike odbacili dok su u sedam navrata nakon otuđenja novčanika, na bankomatima podizali novac. No, u tome nisu svaki put uspijevali.

Tijekom počinjenja djela osumnjičene osobe su od oštećenih, kako bi skrenuli njihovu pozornost, tražili upute kako doći do određenog mjesta ili bi na drugi okupirali njihovu pažnju kako bi dovršili svoje naume u činjenju kaznenih djela.

Ukupna materijalna šteta pričinjena ovim djelima iznosi oko 35.320 kuna, izvijestila je PU zagrebačka. Nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja posebno je izvješće dostavljeno Općinskom državnom odvjetništvu za mladež u Velikoj Gorici.

Imaš komentar?

Povratak na Net.hr