‘Mediji i Vlada vrše pritisak na Komisiju za pomilovanje’

Alica Petrač, supruga Hrvoja Petrača, obratila se medijima otvorenim pismom reagirajući na brojne medijske napise izašle povodom skore odluke o pomilovanju njenog supruga.

Pismo Alice Petrač prenosimo u cijelosti.

“Ponukani svakodnevnim pisanjem tiska i izvještavanjem radija i televizije o molbi za pomilovanje mojeg supruga Hrvoja Petrača, odlučili smo obratiti se javnosti otvorenim pismom. Molba za pomilovanje Hrvoja Petrača izazvala je neviđenu pozornost medija i, prema njihovim izvještajima, pojedinih članova Vlade. Vidljivo je da čelni ljudi izvršne vlasti, dakle isključivo Vlade RH, u ovome slučaju vrše pritisak na institucije pravne države, a u svim se drugim slučajevima ograđuju tvrdeći da se ne žele miješati u posao tih institucija i da se mora poštovati trodioba vlasti.

Očito je da osim nekih članova Vlade, veliki pritisak na Komisiju za pomilovanje i predsjednika vrše pojedini mediji, što dokazuje to što se nikad dosad nisu objavljivala imena i fotografije članova te komisije, a time ih se želi stigmatizirati u slučaju da njihova odluka bude drugačija od želja pojednih novinara i određenih interesnih grupa.

Po ne znam koji put negiramo medijske napise da je Hrvoje Petrač financirao ijednu kampanju predsjednika Mesića. Žalosti nas činjenica da Komisija za pomilovanje i predsjednik nemaju priliku donijeti odluku bez pritiska medija, a očito i bez politike. Sve to govori samo jedno, da je Hrvoje Petrač bio i ostao političko, a ne pravosudno pitanje.

Jedino što ovim pismo zahtijevamo jest stvaranje atmosfere u kojoj će se zakoni ove zemlje primjenjivati na Hrvoja Petrača jednako kao i na bilo kojeg drugog građanina i to bez pritiska bilo kojih interesno-političkih skupina. Nažalost, do današnjeg dana to nije bio slučaj s obzirom na to da se isti scenarij ponavlja uoči svake odluke važne za Hrvoja Petrača”, stoji u pismu.

Podsjetimo, Hrvoje Petrač osuđen je na šest godina zatvorske kazne zbog otmice sina generala Vladimira Zagorca.

Imaš komentar?

Povratak na Net.hr