PLJAČKA U OSIJEKU

MASKIRANI RAZBOJNIK OPLJAČKAO TRGOVINU, PRODAVAČICI PRIJETIO NOŽEM: ‘Trajalo je 30 sekundi, a meni se činilo da su prošli sati’

‘Videosnimka s nadzorne kamere u trgovini pokazuje da je sve trajalo nešto više od 30 sekundi, a meni se činilo prava vječnost. Imala sam osjećaj da sve traje i traje, kao da prolaze desetci minuta, sati…’, kaže prodavačica kojoj je pljačkaš prijetio nožem prije nego što je ukrao utržak i pobjegao

Prošloga tjedna u Osijeku se, u tamošnjem naselju Sjenjak, dogodilo razbojstvo. Maskirani pljačkaš uvečer je, pola sata prije zatvaranja, ušao u jednu kvartovsku trgovinu te prijeteći nožem prodavačici zgrabio novac iz blagajne i pobjegao. Pljačku je snimila nadzorna kamera u trgovini, a prodavačica, ujedno i vlasnica trgovine 35-godišnja Marija Husić, za Glas Slavonije opisala je taj, za nju traumatični događaj.

“Videosnimka s nadzorne kamere u trgovini pokazuje da je sve trajalo nešto više od 30 sekundi, a meni se činilo prava vječnost, imala sam osjećaj da sve traje i traje, kao da prolaze desetci minuta, sati…” kazala je.

‘Ovo je pljačka! Daj pare!’

“Radno vrijeme je do 21 sat i već oko pola devet pripremila sam sve za zatvaranje trgovine. Odradila sam sve ono uobičajeno, povrat novina, napunila police robom, dezinficirala radnju i prebrojila blagajnu. Veći dio novca tada sam izvadila iz blagajne i spremila sa strane, a 15-ak minuta prije kraja radnog dana došao je jedan kupac, koji je brzo i otišao. Ma nije prošla minuta, dvije, nakon njega ulazi čovjek s maskom na licu i kapuljačom na glavi. Ništa čudno, jer je vani malo kišilo. Normalnim tonom mi je rekao: Ovo je pljačka, daj pare”, ispričala je prodavačica.

U prvi tren, kaže, nije reagirala jer, otkako traje epidemija koronavirusa, mušterije ulaze u trgovinu s maskama na licu. No, ubrzo je shvatila što se događa.

“Uzviknula sam samo: “Moooolim?!”, a onda shvatila da je vrag odnio šalu jer je lopov grubo opsovao te izvadio nož iz jakne i ponovio: ‘Daj pare!’ Kroz glavu mi je tada krenulo milijun stvari, pravi košmar, no usredotočila sam se na nož, odnosno da me slučajno ne dohvati oštricom i ozlijedi. Instinktivno sam se povlačila, sakrila se iza kase i polica sa žvakaćama. Viknula sam iz sveg glasa i pozvala u pomoć”, kazala je za Glas Slavonije.

‘Prvo su me opljačkali, sada korona čini svoje’

Njezin vrisak je razbjesnio razbojnika koji se potom nagnuo nad pult i i počeo mahati nožem prema njoj.

“Zakoračio je kao da želi proći pokraj pulta, naginjao se prema kasi i udarao po njoj dok se nije otvorila. Pomislila sam da, ako krene na mene, srušim police, no kada se kasa otvorila, zavukao je ruku u nju i izvadio novca koliko ga je dohvatio, okrenuo se i izjurio van”, završila je priču prodavačica i vlasnica trgovine.

Ova godina joj, kaže, nikako nije dobra. Početkom travnja lopovi su provalili u njezinu trgovinu i odnijeli robe u vrijednosti od 15 tisuća kuna, a tijekom ‘lockdowna’ promet u trgovini pao je za čak 90 posto.

“Prvo su me opljačkali, sada korona čini svoje. (…) Dok isplatim plaće djelatnicima, platim dobavljačima i namirim državu, ostane vrlo malo ili ništa”, požalila se.

Povratak na Net.hr