ZAGREB U STRAHU

MANIJAK POBJEGAO SA PSIHIJATRIJE U VRAPČU: Policija intenzivno traga za rastrojenim muškarcem koji mlati ljude i prijeti: ‘Sve ću pobiti’

33-godišnji Zagrepčanin Bruno Iljkić u nedjelju je pobjegao iz kruga zagrebačke Psihijatrijske bolnice Vrapče, otkad za njim intenzivno traga policija.

Nitko ne zna gdje se nalazi, no zna se da se radi o osobi koja je prošle godine u nekoliko navrata svojim rastrojenim potezima uplašila građane. Mnogi se sjećaju drame iz tramvaja broj 12, u koji je Iljkić ušao 12. svibnja te u divljačkom pohodu mlatio ljude koji su se tamo zatekli.

Udarao ih je rukama i nogama, a tramvaj je morala presresti policija.

‘Divljao je poput manijaka’

‘Poput manijaka je krenuo divljati. Nije djelovao pijano, već rastrojeno. Bitno mu je bilo da udara. Na trenutak smo pomislili kako je u pitanju neki navijač čiji je klub izgubio neku utakmicu pa je odlučio bijes iskaliti na svima koji su mu došli u vidokrug. Kao da nije znao gdje je i koji mu je cilj, nego, eto, luduje’, ispričala je jedna građanka za Jutarnji list.

Prijetio ubojstvom

Prošle godine Iljkić je ponovno izazvao teški incident u gradu.

U noći s 2. na 3. srpnja Iljkić je krvavog lica na zagrebačkom Tomislavcu u rastrojenom stanju mahao nožem i galamio ‘Sve ću vas pobiti!’. Razbio je staklenu bocu i sve koji su ga promatrali vrijeđao. Policija je brzo stigla u pothodnik Importannea, a našli su ga kako leži na stepenicama, raskrvavljen i onesviješten.

POLICIJA GA PRONAŠLA U CENTRU ZAGREBA: Bjegunac iz psihijatrijske klinike uhvaćen je i vraćen u Vrapče

Povratak na Net.hr