IZNUDA TEŠKA 700 TISUĆA EURA

MANEKENKA NA SUDU IZBJEGLA ODGOVOR O ZEFI: ‘Znam za njegove poslove, ali neću govoriti o našoj vezi’

Manekenka je morala doći na sud kako bi svjedočila o poslovnim poduhvatima Josipa Antiće Zefe.

Iva Jerković odbila je na sudu odgovoriti je li bila u vezi sa Zefom, poduzetikom optuženim da je iznuđivao Davora Golubića, vlasnika kafića Princ student. Golubić je likvidiran u ožujku 2012. na Savskoj cesti, a njegov ubojica do danas nije otkriven.

Cjenkanje za ručkom

Poznata manekenka, unatoč tome što je ocijenila da bi se odgovorom na pitanje o svom odnosu sa Zefom mogla izvrgnuti javnoj sramoti, na sudu je ipak detaljno opisala svoja druženja s okrivljenim poduzetnikom. Zefo, kojeg se često povezuje s krajnje sumnjivim zagrebačkim krugovima, optužen je da je prijetio Golubiću, te ga prisilio da mu prepiše više nekretnina vrijednih dva milijuna eura. Tužiteljstvo je prvotno ocijenilo kako nema dovoljno dokaza za pokretanje postupka protiv Zefe, nakon čega je Golubićeva majka sam nastavila kaznenih progon.

Na posljednjem nastavku suđenja Iva Jerković je opisala kako je Gulubić Zefi ponudio na prodaju svoj kafić Princ student u Savskoj cesti, ispred kojeg je kasnije likvidiran. Bilo je to, prema njezinim riječima tijekom 2007. godine.

Novac, sat, Ferarri…

“Golubić je tražio za kafić 1,1-1,2 milijuna eura, no Zefo mu je nudio maksimalno 800 tisuća, s time da mu je planirao dati svoj zlatni Audemars Piguet sat, žuti Ferarri cabrio i još 530 tisuća eura u gotovini”, prisjetila se Iva Jerković dodajući kako tijekom tog razgovora nisu ništa dogovorili, no ponovno su se svi troje sreli na ručku.

Tada je prema riječima svjedokinje pao dogovor, pa je Zefo odmah skinuo sat s ruke i dao ga Golubiću, zajedno s ključem od Ferarrija. Uvjeravala je sud kako ništa više o poslovima Golubića i Antića ne zna.

Suradnja odvjetnika Galetovića i Zefe

Međutim, druge detalje na sudu je iznio odvjetnik Davor Galetović, u međuvremenu optužen zajedno s najbližim suradnicima Milana Bandića za sudjelovanje u sumnjivim zamjenama gradskog zemljišta. On je, naime, sastavljao rješavao dokumentaciju za nekretnine što ih je Golubić prodao Antiću, odnosno njegovoj majci.

“I ranije sam Antiću davao pravne savjete, ali i nakon ove kupoprodaje smo surađivali”, rekao je odvjetnik Galetović potvrdivši da su i Antićeva i Golubićeva mama na kraju potpisale ugovore. I pri tome nije bilo nikakvih tenzija, dodao je .”

 

Povratak na Net.hr