PREINAKA PRESUDE?

MAMIĆ TRAŽI DA GA SE SASLUŠA VIDEOLINKOM: Tužitelji smatraju da su kazne neopravdano niske: ‘Sud je podcijenio otegotne okolnosti’

Tužiteljstvo traži više kazne u slučaju Zdravka Mamića i ostalih: ‘Pojedinačne kazne neopravdano su niske, a sud je podcijenio otegotne okolnosti’

Tužiteljstvo je danas na Vrhovnom sudu zatražilo preinaku presude u odnosu na oslobađajući dio presude i više kazne od onih koje su izrečene u slučaju Zdravka Mamića koji je zajedno s bratom Zoranom, Damirom Vrbanovićem te poreznikom Milanom Pernarom osuđen zbog izvlačenja 118 milijuna kuna iz Dinama, javlja Večernji list.

Mamić koji je osuđen na šest i pol godina zatvora te je u bijegu već gotovo tri godine navodno je tražio da ga se sasluša videolinkom, ali još se ne zna hoće li mu to biti udovoljeno.

Budući da su Pernar i Zoran Mamić nepravomoćno oslobođeni optužbi za primanje i davanje mita, tužiteljstvo traži da se taj dio presude ukine i ponovno suđenje za njih dvojicu. “Pojedinačne kazne neopravdano su niske, a sud je podcijenio otegotne okolnosti. Optuženici su navedeno radili u duljem vremenskom periodu i u tome su bili uporni”, rekla je tužiteljica.

VRHOVNI SUD ODLUČUJE O MAMIĆEVOJ ŽALBI NA PRVU PRESUDU: Mogu učiniti nekoliko stvari, pa i vratiti sve na početak

Ako nema štete, nema ni djela?

Mijo Golub, odvjetnik Pernara, naveo je da je Pernar u disciplinskom postupku optužen za ono za što je sada nepravomoćno osuđen na četiri godine i dva mjeseca zatvora te je rekao kako smatra da se presuda treba ukinuti jer po njemu ima puno nejasnoća koje treba razjasniti.

Jedan od branitelja Zdravka Mamića, Veljko Miljević, ponovio je već ranije navode o problemu tzv. neovlaštenog tužitelja. Svoj prigovor koji je Vrhovni sud u nekoliko navrata već ranije odbio Miljević je pojačao pravnim mišljenjima među kojima je i ono Jasne Omejec, bivše predsjednice Ustavnog suda. Miljević misli da je to razlog za ukidanje presude i da to što je GNK Dinamo naveo da postupanjem Mamića i ostalih nije oštećen zapravo znači da, ako nema štete, da nema ni djela.

PONOVNO ODGOĐENO SUĐENJE MAMIĆU I OSTALIMA: Sudac Mitrović upozorio: ‘To više neće proći’

Povratak na Net.hr