SLUČAJ BEĆARAC

MALA MOJA TI U PLAVOJ BLUZI… Valpovačkom bećaru policija prilijepila još jednu prijavu, prijeti mu i zatvor

Umjesto održavanja glavne rasprave u Osijeku na Prekršajnom sudu, “slučaj Bećarac” je doživio novi obrat. Policijska uprava Belišće uz prijavu za kršenje Zakona o ravnopravnosti spolova, proširila je optužbu po kojoj Branimira Čolakovića (24) tereti i za vrijeđanje službene osobe, piše Glas Slavonije. Tako će valpovački bećar Branimir, koji je prvi u povijesti zaradio prekršajnu prijavu zbog pjevanja bećarca

“Mala moja ti u plavoj bluzi, dođi bliže pa mi se naguzi… što j’ u pjesmi to se pjevat smije, lud bi bio ko bi zamjerio”, a koji je otpjevao u folklornoj povorci Ljeta valpovačkog 28. lipnja, za pjevanje bećarca na teretu imati čak dva prekršaja, gdje mu za prvo prijeti novčana kazna do 5000 kuna, a za drugo – zatvorska kazna.

Čolakovićev odvjetnik: Nisam vidio promašeniju i neosnovaniju optužbu

Podsjetimo, Branimirov bećarac duboko je povrijedio policajku iz Policijske postaje Belišće, koja je osiguravala manifestaciju,te je nekoliko dana nakon manifestacije protiv mladića podigla optužni prijedlog. Branimirov slučaj podigao je veliku prašinu u javnosti budući da je upravo bećarac napjev koji je kulturno i kojeg je UNESCO 2011. uvrstio u na listu svjetske kulturne baštine.

I Čolakovićev odvjetnik, Goran Mrkić, u nekoliko je navrata ponovio kako se ne može načuditi koliko je daleko spreman ići represivan aparat ne bi li pošto-poto optužio valpovačkog bećara.
“U cijelom svom životu nisam vidio promašeniju i neosnovaniju optužbu od ove koja se stavlja mom branjeniku na teret i za koju isto mišljenje dijele i svi ostali moji kolege u odvjetničkim krugovima”, kazao je za Glas Slavonije Mrkić pitajući se hoće li policija uskoro dolaziti i na kazališne predstave i tužiti glumce ako se osjeti prozvanom.

MALA MOJA TI U PLAVOJ BLUZI… Zbog pjevanja bećarca, Valpovčanin mora pred sud!

Glas Slavonije/Danas.hr

Imaš komentar?

Povratak na Net.hr