PANIKA U SLAVONIJI

MAJKA BIJESNA NA POLICIJU: ‘Moj sin je točno opisao čovjeka u bijelom kombiju, evo kako znam da ne laže!’

Jedna je majka iz Osijeka prije nekoliko dana na društvenim mrežama digla paniku objavom da joj je netko u velikom bijelom kombiju pokušao oteti dijete, nudeći ga slatkišima i sladoledom. Policija je kazala kako vjerodostojnost dječakove priče nije mogla provjeriti, no majka naglašava da je njezin sin u detalje opisao osobu koja mu je ponudila prijevoz.

Podsjetimo, majka je kazala kako je njezinom 12-godišnjem sinu osoba u bijelom kombiju ponudila prijevoz kući, nudeći mu sladoled i čokolade.

PANIKA U SLAVONIJI: ‘Pazite, ljudi! Čovjek u bijelom kombiju nudio je mojem sinu slatkiše i prijevoz kući’

‘Nevjerojatno mi je da policija daje takve izjave. Policajci su došli za 13 minuta na naš poziv i još su barem toliko uzimali izjavu. Ne bih niti zvala policiju da suprug i ja nismo bili 100 posto sigurni da sin govori istinu. Temeljito smo ga ispitali jer znamo da dječja mašta može svašta. No, sin je ušao u kuću i uopće nam nije htio reći što se dogodilo, nego je tražio džepni nožić. Suprug ga je zbunjeno pogledao i pitao što će mu. Odgovorio mu je da bi ga upotrijebio za ‘onog u kombiju’, ispričala je M.K.R., majka dječaka za Glas Slavonije.

Kaže kako su ona i suprug tada detaljno ispitali dijete o čemu govori, o kakvom se kombiju radilo te zašto je tako uplašen. Tek je tada, kaže majka, počeo pričati.

Opisao ga je u detalje

‘Kad su policajci došli, moj im je sin točno opisao tog čovjeka. Kako izgleda, da ima bradicu, da je u dobi oko 30 godina i još je policajcima na izlasku rekao da vozač nije odavde, jer ima naglasak kao da je iz Zagreba. Rekao je policajcima i da se ne radi o malom kombiju kakvi prevoze pivo, nego o velikom bijelom kombiju. Ne može baš toliko u detalje izmisliti! Kad je na putu kući protrčao kroz jednu uličicu i u sljedećoj ulici se susreo s policijskim vozilom, s policajcima koji su ga ispitivali, detaljno je opisao i policajce koji su bili u službenom automobilu, a jedan od onih koji su ga ispitivali rekao je: ‘Da, to je prometna’. To su bile sitnice koje su presudile našem uvjerenju da dijete doista govori istinu’, ispričala je Osječanka.

Na pitanje zašto nije zaustavio policiju, dječak je kazao kako se u tom trenutku od straha toga nije sjetio.

‘Smirio se tek nakon razgovora s policajcima’

‘Policajci su rekli kako će mom suprugu javiti jesu li pronašli kombi i muškarca koji je mom sinu nudio slatkiše za prijevoz. Ne mogu vjerovati da su medijima izjavili kako nisu mogli provjeriti i potvrditi istinitost dojave. Sin je bio toliko preplašen da se malo smirio tek nakon što je razgovarao s policajcima. Na kraju mi je zbog svega ovoga žao što sam podijelila ovaj događaj na Facebooku, no, s druge strane, htjela sam kao majka upozoriti druge roditelje, kao što bih voljela da i mene netko drugi upozori. Sigurnost djece je najvažnija.

‘Voljeli bismo da ovo nije istina, ali sigurna sam da jest’

Znam da bismo svi voljeli da se to nije dogodilo u našem gradu i da to nije istina, ali, na žalost, sigurna sam da jest. Sve što sada govorim mogu opet potvrditi bilo gdje. Moj je sin bio u šoku kad je došla policija, jer samo 20 minuta prije doživio je traumu. Ipak, ni u jednom trenutku nije promijenio svoj iskaz’, zaključila je majka.

Povratak na Net.hr