PLAKALA NA SUDU

MAJCI KOJA JE UBILA BEBU ODMAH NAKON PORODA 11 GODINA ZATVORA: Rodila je kraj pijanog muža koji ništa nije primijetio i dijete bacila u smeće

Na licu nesretne bebe pronašli su tragove kao što su oguljotine kraj nosa koje su zadobivene uslijed gušenja

Majka koja je ubila svoje dijete odmah nakon poroda i bacila ga u vreću za smeće dobila je 11 godina zatvora. Kako javlja 24sata, sudsko vijeće jednog Županijskog suda u središnjoj Hrvatskoj je majku koja je ubila novorođenče nepravomoćno proglasio krivom za teško ubojstvo osobe posebno ranjive zbog njezine dobi.

Ženu je optužnica teretirla da je u listopadu 2017. godine, neposretno nakon što je bez ičije pomoći rodila u spavaćoj sobi, rukom prekrila nos i usta bebe te ugušila dijete. Novorođenče je pronašla majka tadašnjeg izvanbračnog supruga optužene. Nitko nije znao da je žena trudna, a kako svi žive u istoj kući, svekrva je primijetila da snaha više nema trbuh. Nakon toga je išla istražiti što se dogodilo pa je pronašla dijete u plastičnoj vreći u kanti za smeće.

HRVATSKI HOROR: UBILA NOVOROĐENČE I BACILA GA U KANTU ZA SMEĆE! Nije bila ni u pritvoru, već je ponovno rodila…

Porodila se kraj pijanog muža koji ništa nije primijetio

“Na dnu kante vidjela sam čudnu crnu vreću. Izvukla sam je i vidjela u njoj krvavu plahtu. Povukla sam je i vidjela dječju glavicu. Prvo sam pomislila da je neka lutka, a kad sam povukla plahtu još jednom, vidjela sam tijelo bebe. Bila je skvrčena”, svjedočila je na sudu svekrva optužene.

Utvrđeno je da je optužena cijelo vrijeme skrivala trudnoću i da je svom partneru i njegovim roditeljima govorila da ima cistu. Kako prenosi 24 sata, sudsko-medicinski vještaci utvrdili su da je dijete rođeno živo i da je umrlo od gušenja. Na licu nesretne bebe pronašli su tragove kao što su oguljotine kraj nosa koje su zadobivene uslijed gušenja.

“Porodila sam se u jutarnjim satima, oko 6.30 sati. Tad još nisam znala ni spol djeteta, saznala sam ga tek iz izvješće koje mi je pokazala braniteljica. Rodila sam u sobi, gdje je na krevetu spavao moj tadašnji izvanbračni suprug. On ništa nije čuo jer je stalno bio pijan. Beba nije davala znakove života, nije plakala i zadnja dva ili tri dana prije poroda nisam osjetila da se miče”, branila se žena kroz suze na sudu.

Bila je smanjeno ubrojiva

Tijekom izricanja kazne sud je u obzir uzeo i vještačenje psihijatara i psihologa prema kojem je u trenutku zločina majka bila smanjeno ubrojiva, ali ne bitno. Uvrđeno je kako su kod nje prisutna obilježja ovisnog poremećaja ličnosti. On karakterizira osjećaj submisivnosti, bespomoćnosti te potrebu da drugi preuzmu brigu za nju. Također, to znači da je bila nesposobna za donošenje odluka i da joj je potrebna stalna podrška. Vještaci su naveli, da osobe koje pate od ovog poremećaja, karakterizira izbjegavanje vlastite odgovornosti i svih zadataka u kojima je potrebno neovisno funkcioniranje ili preuzimanje odgovornosti.

Smanjena ubrojivost jedna je od olakotnih okolnosti prilikom izricanja kazne, dok je druga zaista teško socio-ekonomsko stanje koje kod okrivljene traže gotovo čitav život. Treća leži u činjenici da prije nije bila kažnjavana. Kako piše 24sata, stranke imaju pravo žalbe na presudu.

UŽAS U MAKEDONIJI: Porodila se tijekom izleta pa dijete bacila u kantu za smeće

Povratak na Net.hr