PRIČA IZ SPLITA

LJETOS SU JOJ SLOMILI OBJE NOGE I RUKU, SADA SU JOJ ZAPALILI AUTO PA SE NESRETNA ŽENA PITA: ‘Dokle to može ići?!’

Njen gotovo nov automobil izgorio je na parkiralištu, a nesretna žena prisjetila se napada koji se dogodio prije tri i pol mjeseca

Ljetos je na ulicama Solina, u Mezanovcu, pronađena žena slomljenih nogu i ruke te polomljene jagodične kosti. Bila je to Blaženka R. (38) koja je doživjela višestruke napade i traume dok je bila u izvanbračnoj vezi s poznatim splitskim izgrednikom Igorom Dokićem, no i nakon prekida. Nažalost, Blaženka nema mira jer su joj prošlog tjedna usred noći u Splitu zapalili automobil marke Golf. U Splitu se trenutno nalazi kod roditelja dok se oporavlja od strahota koje je doživjela na ljeto.

“Njima su sve to ‘ćakule’, jednostavno ne shvaćaju ozbiljno situaciju u kojoj sam se našla, ali moja obitelj i ja se pitamo: Dokle to može ići?!”, govori Blaženka R. za 24sata. Njen gotovo nov automobil izgorio je na parkiralištu, a nesretna žena prisjetila se napada koji se dogodio prije tri i pol mjeseca.

KOME SE TOLIKO ZAMJERILA? Zapaljen auto žene koja je ljetos u Solinu pronađena brutalno pretučena i polomljenih nogu

Misli da je s napadom povezana prijateljica koja je s njom bila vani kobne noći

“Točno se sjećam kako se vrijeme pogoršalo, u daljini je počelo sijevati, a ona je rekla kako joj se strašno spava i hoće kući. Razišle smo se, ali kako sam ostala bez cigareta, otišla sam ih kupiti do benzinske. Prošlo je možda i pola sata, kada sam od nje dobila poruku ‘A di si ti?’. Inače je stanovala nekoliko stotina metara od moje tadašnje kuće, a odgovorila sam joj samo ‘Šta te briga, al ne spavaš?’. Nije odgovorila pa sam dodala ‘Ma evo vozim kući’. Čim sam izašla iz auta, vidjela sam jednog momka, imao je hudicu, koji je stajao ispod nadstrešnice od susjeda u prizemlju, kako me gleda u oči. Pomislila sam da se sklonio od kiše, a onda je krenuo prema meni, s rukama u džepovima. U tom trenutku me drugi napadač udario sa strane u glavu, posrnula sam i pala. Pokušala sam se nekako boriti, vukli su mi torbu, a jednog od njih sam ogrebala”, ispričala je Blaženka za 24sata.

U nastavku priče Blaženka govori da je posljednje čega se sjeća jest scena gdje leži na tlu dok joj je noga skroz “ukrivo”. Poslije toga se probudila na Jedinici intenzivnog liječenja u bolnici. Blaženki i danas desnu ruku s vanjske strane drži metalna proteza te joj je oštećen živac. No, unatoč svemu što je doživjela, žena tvrdi da je borac i da zna da će se usprkos svemu vratiti u normalu. Dodaje da je sve svoje sumnje i svjedočenje rekla istražiteljima.

PRONAĐENA NA ULICI U SOLINU: Žena ležala sa slomljenim rukama i nogama te hematomima

SLOMILI JOJ RUKU I OBJE NOGE: Nepoznati muškarac upao u bolničku sobu pretučenoj ženi iz Solina. Vidio je cimericu i pobjegao

Nije dobila policijsku zaštitu, ali prijateljica jest

“Rekli su mi da ‘haluciniram’, ali ja sam im govorila kako bi se sjetila kojeg detalja. Treći dan u bolnici je u našu sobu ušao neki muškarac, srećom je cimerica bila budna pa ga je glasno pitala tko je i što hoće, a on je samo pobjegao. Nakon svega nisam dobila policijsku zaštitu već ta moja ‘prijateljica’, koja je sada otišla raditi u Njemačku. Možda zbog toga što je u vezi s jednim policijskim službenikom… Nisu mi uzeli niti uzorak ispod noktiju, iako sam im rekla da sam ogrebala jednog napadača. A i prva dva dana nakon što mi je zapaljen auto, nitko od kriminalista nije došao kod nas u stan, kao da ne misle da je ovo isti slučaj, isti problem. Iako mi se sada čini da su shvatili do koliko nevolje mogu dovesti zli jezici”, prepričava 38-godišnjakinja koja je i danas odrazila još jednu od fizikalnih terapija u nizu.

Prije 20-ak dana je njen Golf stajao na drugom mjestu te nikada nije bio parkiran ispred roditeljske kuće pa zbog toga sumnja da netko prati njezino kretanje, dodaje. Tvrdi da nikada nije bila u ovakvoj situaciji i da “ovo ne rade kriminalci nego ćakule”.

NOVI DETALJI O ŽENI KOJU SU POLOMLJENU NAŠLI NA ULICI: Bivši se lani sa susjedima iživljavao nad njom, ošišali su je metalnim škarama

Ženska klika diktira napadima?

“Ćakule” koje Blaženka R. spominje povezane su s osobama s kojima se prije družila, što je, kako piše 24sata, gotovo sigurno i razlog za olako postupanje policije u cijelom slučaju. Kako je već rečeno na početku, Blaženka je bila tri i pol godine u vezi sa 44-godišnjim Igorom Dokićem koji je višestruko osuđivan zbog kaznenih djela povezanih s drogom i nasilničkim ponašanjem. Preko Dokića je Blaženka upoznala D.R. (38), osobu s kriminalnim dosjeom te njegovu suprugu. Riječ je o navodnom nasljedniku dilera s Korčule Jakše Cvitanovića Cvika, a upravo je njega Blaženka pomogla “skloniti” nekoliko dana kod prijateljice pa je nakon malo više od mjesec dana kasnije premlaćena. Blaženka kaže da D.R. praktički nepoznaje nego da je on prijatelj njenog bivšeg izvanbračnog partnera, ali da mu je iz suosjećanja prema supruzi pomogla naći smještaj na nekoliko dana.

Blaženkin zaključak jest da stvorila ženska klika iz čijih priča, odnosno “ćakula” proizlaze ovi napadi na nju. Vjerojatno nije pomogla činjenica što je D.R. nakon tri tjedna skrivanja kod Blaženkine prijateljice “pao” premda joj je pri zadnjem susretu kazao kako “ne vjeruje glasinama da ga je ona izdala”. K tome, kazao joj je da niti ona ne treba vjerovati pričama ako ju te žene budu “pumpale” protiv njega. D.R. je “pao” s tri kilograma kokaina, nešto više heroina i s preko tisuću tableta ecstasyja. Osim toga, kod sebe je ima kilogram i pol speeda, dva pištolja, prigušivač i streljivo smješteno u iznajmljenoj garaži u Pazdigradu.

SVE JE MRAČNIJI SLUČAJ PREMLAĆENE BIVŠE CURE POZNATOG DILERA: Romantične veze s narkobosovima i nepažnja sa strašnim posljedicama

Povratak na Net.hr