Otkriveni novi detalji u istrazi o ubojstvu Turibaka

Za otisak đona u lokvi krvi Hrvoja Turibaka, studenta ubijenog u Španskom, pisalo se kako najvjerojatnije pripada ubojici, no to je opovrgnuo forenzičar Vojin Maštruko, koji kaže da snimka potvrđuje kako je riječ o članu Hitne pomoći.

Gotova je priprema za izradu trodimenzionalne animirane rekonstrukcije ubojstva Hrvoja Turibaka (24), studenta građevine koji je prije 18 dana ubijen oštrim predmetom u roditeljskom domu u Ulici Drage Gervaisa 12 u zagrebačkom naselju Špansko.

Računalnu rekonstrukciju radi poznati forenzičar Vojin Maštruko, a alat su mu profesionalni softveri.

”Prije desetak dana s kolegom Zlatanom Novakom, inače geodetom čija tvrtka posjeduje najmoderniju 3D tehnologiju, skenirali smo stan Turibakovih i podaci se sada procesiraju. To rade posebni programi i računalna oprema”, objašnjava Maštruko.

Na pitanje smatra li da su policijski istražitelji u stanu napravili sve što je bilo potrebno, neovisni forenzičar odgovara potvrdno.

”Sve je više-manje u redu i posjedujem velik broj podataka. Naravno, bilo je i nečega što možemo objektivno nazvati propustom, no to se ne tiče kvalitete policijskog dijela posla.

Naime, čini se da je član tima Hitne pomoći ugazio u krv pokraj tijela žrtve. Na videosnimci koju su članovi ekipe za očevide napravili prije iznošenja tijela nema krvavog traga s nečijeg potplata, a nakon intervencije Hitne pomoći trag se vidi. Čovjek nije kriv”, rekao je.

Istaknuo je i kako je zadatak liječnika bio utvrditi daje li žrtva znakove života, piše Jutarnji list.

”Srećom, postoji videosnimka prije tog ‘ugaženja’ i fotografije detalja učinjene nakon odlaska Hitne pomoći. Na takve stvari gotovo se uvijek nailazi u praksi, no nije to nešto što se ne može ispraviti pri izradi 3D rekonstrukcije. Bitno je samo da se primijeti i zabilježi svaka kontaminacija mjesta događaja”, kaže Maštruko.

Imaš komentar?

Povratak na Net.hr