POKUŠAJ PRIJEVARE

LAŽNI POLICAJCI NAZVALI SPLIĆANKU: Rekli su joj da je njezin novac u banci krivotvoren i da ga treba podignuti

Ako vas nepoznata osoba traži da predignete novac, iz bilo kojeg razloga, ne prihvaćajte komunikaciju i ne podižite novac

Dana 15. 1. 2021. godine policijski službenici Prve policijske postaje Split zaprimili su prijavu 59-godišnjakinje koju je prethodno istoga dana kontaktirala nepoznata osoba te joj se lažno predstavila kao policijski službenik koji sumnja da je novčani iznos koji posjeduje u banci krivotvoren te da ga treba dignuti s računa i donijeti kući.

Postupajući po zaprimljenoj prijavi policijski službenici su sljedeći dan uhitili dvije osobe koje dovode u svezu s ovim događajem. Nakon provedenog kriminalističkog, zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela prijevare u pokušaju, 52-godišnjak i 54-godišnjak su uz kaznenu prijavu predani pritvorskom nadzorniku.

Policija upozorava građane da ne nasjedaju na ovakve ili slične prijevare kako ne bi postali žrtve kaznenih djela. “Ako vas nepoznata osoba traži da predignete novac, iz bilo kojeg razloga, ne prihvaćajte komunikaciju i ne podižite novac. Dobro razmislite i provjerite sve okolnosti, a ukoliko smatrate da se radi o prijevari ili nekom drugom protupravnom ponašanju, događaj bez odgode prijavite policiji”, ističu.

Povratak na Net.hr