KUĆA STRAVE Kćeri pretvorila u prostitutke, svi su sve znali – ali su godinama šutjeli

Varaždinska policija uhitila je i pritvorila 49-godišnju majku V.N. iz Svibovca Podravskog te desetoricu muškaraca s područja, Varaždina, Čakovca i Zagreba osumnjičenih za kaznena djela protiv spolne slobode, spolnog zlostavljanja te iskorištavanja djeteta.

Nesuđenu “majku iz pakla” 49-godišnjakinju sumnjiči se da je svoje dvije maloljetne kćeri u zajedničkoj kući godinama prisiljavala na prostituciju dovodeći im u sobu muškarce za seks.

Desetorica uhićenih sumnjiče se da su bile “stalne mušterije” koji su dvije djevojčice spolno iskorištavali i zlostavljali nastavljajući i nakon njihovog formalnog punoljetstva. Manje je važno to što je i sama 49-godišnjakinja s vremena na vrijeme i sama sebe nudila klijenteli., piše Novi list.

Prema neslužbenim informacijama prljava družina raskrinkana je nakon što je jedna od starijih kćeri otišla na policiju i razotkrila višegodišnji pakao koje su mlađe sestre prolazile. Riječ je o mnogočlanoj obitelji, 49-godišnjakinji bez supruga u domu s više djece različitog godišta.

Posla bi mogao imati i Centar za socijalnu skrb. Ono što je zgrozilo kriminaliste a moglo bi i psihologe jest i indicija da je susjedstvo, praktički cijelo omanje selo znalo što se događalo u neposrednoj blizini, ali iz samo njima poznatih razloga nisu se udostojili to i prijaviti policiji. Susjedi su progovorili tek kada se u dvorištu pojavila policija.

Navodno, kćerka koja se odselila iz “kuće strave” djecu je htjela preuzeti na vlastitu skrb, ali se majka tome žestoko protivila. Majčini motivi zasigurno su bili vrlo prizemni i sebični.

MUP i PU varadinska uputile su javni apel pojedincima i ustanova da s punim povjerenjem policiji prijave sve sumnjive postupke i ponašanja pojedinaca prema djeci:

“Budući da je u zadnje vrijeme nizom postupanja policija u Hrvatskoj u značajnoj mjeri razotkrila kaznena djela iz sive zone kriminaliteta na štetu djece, posebno kaznena djela spolnog zlostavljanja i iskorištavanja djece, pozivamo djelatnike odgojno-obrazovnih institucija (tete u vrtićima, učitelje, nastavnike, profesore), djelatnike intervencijsko-pomagačkih službi i profesija (zdravstveni djelatnici, socijalni radnici i dr.), aktiviste udruga civilnog društva, predstavnike vjerskih institucija, medija, kao i sve dobronamjerne i odgovorne građane koji u svom redovnom radu imaju i ostvaruju kontakte s djecom, da s punim povjerenjem policiji prijave sve sumnjive postupke i ponašanja pojedinaca kako bi se spriječila svaka mogućnost ugrožavanja ove posebno ranjive kategorije našeg društva” – navodi se u apelu policije

Imaš komentar?

Povratak na Net.hr