Najavljivao je ubojstvo na Facebooku! Nitko ga nije ozbiljno shvatio

Nakon što je hicima iz automatske puške teško ranio bivšu djevojku i njezinog sadašnjeg dečka, 31-godišnji G. B. ubio se iz iste te puške u dvorištu obiteljske kuće u Krunoslavlju kod Donjeg Miholjca. Svoj suludi naum mladić je u nekoliko navrata najavljivao na Facebooku.

Nezapamćena tragedija dogodila se u nedjelju oko 20 sati na cesti između Feričanaca i Orahovice. Ljubomorni 31-godišnjak na cesti je zaustavio automobil u kojem je bila njegova bivša 24-godišnja djevojka S. B. iz okolice Mikleuša s novim mladićem A. Č., te ih propucao vatrenim oružjem, a potom pobjegao. Oboje su teško ozlijeđeni i prevezeni su u Opću županijsku bolnicu u Našicama, a ubrzo zatim u osječki KBC. Djevojka je zaprimljena u teškom stanju, s pet prostrijelnih rana u predjelu glave, ruke i nadlaktice, dok mladić ima prostrijelne rane u predjelu nadlaktice.

Na Facebookovom profilu 31-godišnjaka nalaze se isključivo fotografije 24-godišnje djevojke s kojom je prekinuo vezu prije nekoliko mjeseci, te jedna fotografija – zlatnog kalašnjikova?! Statusi koje je objavio bili su uznemirujući sami po sebi, ali nakon počinjenog zločina oni izgledaju monstruozno.

Mjesecima je proganjao

“Al’ će nekom biti vesel’ susret sa mnom vrlo uskoro. Sad imaš valjanu garanciju za ono što si napravila, imat ćeš pravo vatreno krštenje!”, stoji u statusu od 26. rujna.

Posljednji status napisao je 14. listopada: “Cura koju najviše volim, koja mi sutra uništava život. Sutra ću je u oči gledat kak’ laže pred sudom. Cura koja se odriče svoje ljubavi i sreće što joj tata i stric mrze Srbe…”

Zbog prijetnji bio na sudu

Kako Glas Slavonije doznaje od roditelja ranjene djevojke da ju je G. B. nakon prekida veze mjesecima proganjao. Slao joj je prijeteće SMS-ove, a nerijetko ju je znao telefonom zvati u noći, pa ga je djevojka prijavila i policiji. Prije tjedan dana zbog prijetnji je bio i na sudu, o čemu je i pisao na Facebooku.

Nažalost, nije sve ostalo na prijetnjama, nego se dogodila tragedija. Je li se s obzirom na prijeteće statuse na Facebooku mogla spriječiti, s pravom se pitaju mještani Borika kod Mikleuša, odakle je mlada djevojka. Tko je zakazao pokazat će istraga.

Povratak na Net.hr