PRONEVJERA I PREVARA

KRIVOTVORIO IM POTPISE: Pohlepni bankar ukrao novac s računa dvoje slavonskih umirovljenika

Da novac umirovljenika nije uvijek siguran ni u bankama, svjedoči primjer iz Slatine gdje je dvoje ljudi starije životne dobi pokrao zaposlenik banke u kojoj su čuvali novac.

Kako piše Glas Slavonije, sredinom prošloga tjedna, 76-godišnji muškarac došao je u Policijsku postaju Slatina i podnio kaznenu prijavu zbog nestanka novca s računa. Policajci su odmah proveli istraživanje i otkrili da u svemu prste ima jedan zaposlenik banke.

“Tijekom kriminalističkog istraživanja utvrđeno je da je uposlenik banke tijekom ožujka, travnja i lipnja 2016. godine, bez znanja te krivotvorenjem potpisa na isplatnom listiću s bankovnog računa 76-godišnjaka u četiri navrata podigao ukupni novčani iznos veći od 118.000 kuna. Također, na isti je način krivotvorenjem potpisa na isplatnim listićima oštetio i 86–godišnjakinju za ukupni novčani iznos od 24.000 kuna”, priopćeno je iz Policijske uprave virovitičko-podravske.

Protiv pohlepnog bankara policija je podnijela prijave zbog sumnje da je počinio kaznena djela krivotvorenje isprave, pronevjeru i prijevaru. U vezi cijelog slučaja podneseno je posebno izviješće nadležnom državnom odvjetništvu.

 

Povratak na Net.hr