ISPITUJE GA POLICIJA

KOLJAČU IZ DUBRAVE PRIJETI 40 GODINA ZATVORA: Bijesan skovao podmukli plan i ubio potpuno nedužne ljude

Darko B., 24-godišnjak koji je nožem ubio dvojicu muškaraca u Gornjoj Dubravi odgovarat će za teško ubojstvo počinjeno iz posebno niskih pobuda.

On je 67-godišnjeg Vladu Plešeja, oca mladića koji mu je oteo partnericu ubio u njegovom domu u Cuglinima 13, a zatim je nož potegnuo i na Ivicu Piliju, njegovog 42-godišnjeg kuma koji se tamo slučajno zatekao. Došao je, kako doznajemo, k Plešeju oko 17 sati popraviti neki stroj, ne sluteći da se će pomahnitali muškarac, koji je u četvrtak ujutro prijetio pred kućom u Cuglinima, banuti na vrata naoružan nožem.

Ljubavni trokut

Istražitelji su uspjeli rekonstruirati što se točno u Cuglinima 13 događalo. Riječ je o skromnom domaćinstvu u kojem žive tri brojne obitelji, a prvi problemi započeli su prije nekoliko dana kada je 23-godišnji Plešejev sin kući doveo novu djevojku. To se, međutim, nije svidjelo njezinom dotadašnjem partneru Darku B.


Zato je došao u Cugline tražiti mladića ne bi li mu se osvetio. Tijekom prijepodneva sa svojom “ekipom” motao se po Cuglinima. Kako je riječ o iznimno uskim ulicama svaki prolazak automobila se čuje, a Darko B. nije štedio papučicu gasa. Želio je svima dati do znanja da je u kvartu i da je bijesan.

Isplanirao podmuklo ubojstvo

No, kako nije pronašao 23-godišnjaka odvezao se iz Gornje Dubrave u susjedni Oporovec.

Čini se da je u međuvremenu skovao plan kako da se riješi konkurencije. Upravo zato odgovarat će za ubojstvo počinjeno iz niskih pobuda za što može biti kažnjen i dugotrajnim zatvorom – do 40 godina.

Prema informacijama kojima istražitelji za sada raspolažu, Darko B. nije se u Cugline vratio sam. Očito je kako je imao svoju kvartovsku ekipu, pa se u Gornju Dubravu vratio s pojačanjem.

Predao se policiji

No, u kuću Vlade Plešeja ušao je sam tražeći mladića koji mu je oteo partnericu. Naišao je na njegovog oca, koji je bio u društvu prijatelja, te je svoj bijes iskalio na nedužnim ljudima.

Dok je bježao iz kuće primjetili su ga susjedi i ostali ukućani, pa je ubrzo za njim organizirana potjera. Budući da su policajci stekli obruč oko njega oko 21 sat sam se predao.

PRVI DOZNAJEMO DETALJE I AKTERE KRVOPROLIĆA U DUBRAVI: Priveden zločinac koji je nožem izbo dva muškarca

Imaš komentar?

Povratak na Net.hr