FOTO: Požar u Pazinki konačno pod kontrolom!

U ponedjeljak prije podne je u nekadašnjoj tvornici tapeta Pazinka u Pazinu buknuo veliki požar u skladištu unutar kompleksa tvornice. Požar je u jednom trenutku zaprijetio i drugim objektima, a gust crni dim vidio se iz čitavog grada.

Nakon 10 sati iscrpljujuće borbe vatrogasci su požar u Pazinki konačno stavili pod kontrolu. Vatrogascima je i vrijeme išlo na ruku te je u jednom trenutku vjetar prestao puhati.

Kako piše Glas Istre, izgorjelo je skladište tvrtke koja se bavi veleprodajom opreme za vrt i poljoprivredu, navodnjavanje i građevinu. Vatra je zapravo obuhvatila podrumsko skladište u kojem su se nalazile PVC vodovodne cijevi te 12 tona kockica (briketa) za potpalu.

Zbog gustog crnog dima vatrogasci za disanje moraju koristiti izolacijski aparat na komprimirani zrak, a morali su i bagerom probiti betonsku ploču skladišta kako bi, nakon što dim izađe iz objekta, s druge strane mogli pristupiti gašenju.

Također, nekoliko osoba koje su se nalazile unutar skladišta zadobilo je lakše respiratorne poteškoće te ih je odmah zbrinula pazinska Hitna medicinska pomoć.

Povratak na Net.hr