‘Kćer mi je dotrčala vičući – tata, raznijela ti bomba auto!’

Automobil Audi A4 u vlasništvu Zdenka Pralasa (58) eksplodirao je u utorak u 2.50 sati ispred samog dnevnog boravka u prizemlju obiteljske kuće Pralasovih u Šilobadovićevoj ulici u Makarskoj.

U noćnoj detonaciji čija je silina na noge dignula cijelu gradsku četvrt Batinići, na sreću, nitko nije stradao, ali su o snazi eksplozije svjedočili i dijelovi vozila koji su se razletjeli po susjedstvu i razbijeni prozori na kući Pralasovih, kao na ostalim objektima. Razlozi postavljanja razorne naprave ispod Audija nisu poznati, ali su, kako doznaje Slobodna Dalmacija, policajci nakon obavljenog očevida priveli nekoliko osumnjičenih na obavijesni razgovor u makarsku policijsku postaju.

Kćer je čula korake u dvorištu

“Ne smijem ni pomisliti što se moglo dogoditi! Moja kćerka Zdenka, studentica ekonomije, još je bila budna i sjedila na kauču u dnevnom boravku kada je čula da netko hoda pred vratima u dvorištu, gdje je bilo parkirano vozilo. Provirivala je, nikoga nije vidjela, pa se opet vratila sjesti.

Opet je začula korake, ponovo provirila i opet nikoga nije vidjela. Hvala Bogu da je tako, jer ona je kuražna cura i da je primijetila čovjeka, istrčala bi za njim vani. Mogla ju je u tom času zahvatiti eksplozija”, kazao nam je Zdenko Pralas.

“Mislio sam da je potres. Čuo sam kako se rasipaju stakla s prozora i balkonskih vrata. U tom trenutku kćer je dotrčala uz stepenice vičući – tata, raznijela ti bomba auto!. Izišli smo vani i imali smo što vidjeti – auto razneseno, a dva motocikla oštećena, komin razbijen… strašna slika. Ubrzo je došla policija. Eksploziv je bio podmetnut pod rezervoar”, ispričao nam je Pralas.

Sumnja na neke osobe

Zdenko je branitelj, rodom je iz Gruda u BiH i već dugo s obitelji živi u Makarskoj, gdje tijekom ljeta radi kao koncesionar gradskog parkirališta na plaži. Priznao nam je da razmišlja o motivima podmetanja bombe i da sumnja na neke osobe, ali vjeruje da će policija pronaći počinitelje.

Imaš komentar?

Povratak na Net.hr