KRIMINALISTIČKA ISTRAGA

KAZNENA PRIJAVA ZA RATNI ZLOČIN: Muškarac (73) osumnjičen da je 1992. u Dardi usmrtio civila

Kriminalističkim istraživanjem utvrđena je sumnja da je 73-godišnjak u ožujku 1992., kao pripadnik teritorijalne obrane Darde, pucajući iz vatrenog oružja na ulici u Dardi usmrtio 53-godišnjega civila, hrvatskog državljanina

Zbog sumnje da je u ožujku 1992. iz vatrenog oružja usmrtio 53-godišnjeg mještanina Darde, osječko-baranjska policija kazneno je prijavila 73-godišnjeg osumnjičenika za ratni zločin protiv civila, izvijestila je u srijedu policija.

Kaznena prijava podnesena je nakon kriminalističkog istraživanja u suradnji s osječkim Županijskim državnim odvjetništvom i Sigurnosno-obavještajnom agencijom, a osumnjičenik je trenutačno nedostupan vlastima Republike Hrvatske.

Ubio civila na ulici?

Kriminalističkim istraživanjem utvrđena je sumnja da je 73-godišnjak u ožujku 1992., kao pripadnik teritorijalne obrane Darde, koristeći okolnosti rata i privremene okupacije toga baranjskog mjesta, pucajući iz vatrenog oružja na ulici u Dardi usmrtio 53-godišnjega civila, hrvatskog državljanina.

Protiv osumnjičenoga 73-godišnjega hrvatskog državljanina policija je podnijela kaznenu prijavu osječkome Županijskom državnom odvjetništvu.

Povratak na Net.hr