OPASNO PONAŠANJE U PROMETU

KAO U FILMOVIMA: Pulska policija imala potjeru za motociklistom – pokazao im ‘srednjak’, prošao kroz crveno, a i prijetio je policajcu

Početak drame krenuo je oko 12:40 kada su policijajci u Rizzijevoj ulici u Puli vidjeli muškarca na motociklu bez zaštitne kacige pa su ga pokušali zaustaviti svjetlosnim i zvučnim signalima. Međutim, on se oglušio i nastavio je voziti

Pulski policajci danas su sudjelovali u potjeri kao iz holivudskih filmovima jer se na ulicama grada odvila prava drama, ali i na travnatim površinama. Kako javlja Novi list, potjera je nastala zbog motociklista koji je odbio stati i pritom ugrozio sve sudionike u prometu.

Početak drame krenuo je oko 12:40 kada su policijajci u Rizzijevoj ulici u Puli vidjeli muškarca na motociklu bez zaštitne kacige pa su ga pokušali zaustaviti svjetlosnim i zvučnim signalima. Međutim, on se oglušio i nastavio je voziti.

Zbog neprilagođene brzine, muškarac je u jednom trenutku izgubio nadzor nad vozilom pa je udario u policijski auto i zatim ponovno sjeo na motocikl te nastavio s vožnjom. Potjera se odvijala i na ulici i po travnatim površinama – tada je muškarac počinio nekoliko prekršaja. Novi list javlja da je među ostalim, pokazao je policajcima srednji prst i prošao kroz crveno svjetlo. U Gundulićevoj ulici policajci su uspjeli sustići motociklista i uhititi ga.

NAPAD NA POLICIJU: Međimurci bacali kamenje po policijskom vozilu i vrijeđali policajce; Razbili prozor, uhićen i maloljetnik

Prijetio policajcu

Tijekom uhićenja, muškarac je policajcu upitio ozbiljnu prijetnju. Nakon izvida utvrđeno je da je 41-godišnji motociklist vozio neregistrirano vozilo i to prije stjecanja prava na upravljanje vozilima A2 kategorije. Odbio je testiranje na prisutnost alkohola, lijekova ili droga u organizmu.

Zbog počinjenja prekršaja iz Zakona o sigrunosti prometa na cestama i prekršaja iz Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira, protiv muškarca se podnosi optužni prijedlog nadležnom sudu. Prema pisanju Novog lista, kod motociklista je pronađena tableta Suboxona pa mu je izdan i prekršajni nalog zbog počinjenja prekršaja iz Zakona o suzbijanju zlouporabe droga.

Ovaj neposlušni i opasni vozač priveden je u pritvorsku jedinicu PU istarske zbog prijetnji policajcu.

Povratak na Net.hr