PRETRESI KUĆA

KAO DA SE SPREMAJU ZA RAT: Policija kod trojice muškaraca pronašla pravi arsenal oružja, bilo je i droge…

Djelatnici policijskih uprava Varaždinske i Međimurske županije u tri su odvojena pretresa kuća pronašli veću količinu oružja i droge, ali i ilegalno stečeni novac

Međimurska policija je temeljem naloga Općinskog suda u Čakovcu upala i pretražila dvije kuće u Piškorovcu, kojima se služe 65-godišnjak i 41-godišnjak. Oba su pretresa rezultirala zapljenama veće količine oružja, streljiva i biljne materije nalik drogi, doznaje e-Međimurje.

Kod 65-godišnjaka policajci su pronašli i zaplijenili automatsku pušku nepoznatog proizvođača, pušku M-48, zračnu pušku, stotinjak komada puščanog streljiva kalibra 7,9 mm te pedesetak grama zeleno-smeđe biljne materije nalik na drogu. U kući 41-godišnjaka – slično otkriće: zračna puška s optičkim nišanom, digitalna vaga, dvjestotinjak grama biljne materije nalik na drogu, ali i novac u domaćoj i stranoj valuti.

Biljne materije iz obje kuće poslane su na forenzičko vještačenje u Centar “Ivan Vučetić” u Zagrebu. Zasad nema informacija o daljnjem postupku protiv 41-godišnjaka, ali protiv 65-godišnjaka podignuta je kaznena prijava zbog nedozvoljenog posjedovanja, izrade i nabavljanja oružja i eksplozivnih tvari te prekršajni prijedlog zbog nepoštivanja Zakona o nabavi i posjedovanju oružja.

S istom kaznenom prijavom će se pred sucem istrage, ali na Županijskom sudu u Varaždinu, naći i 51-godišnjak s ludbreškog područja. Policija je u njegovoj kući pronašla pravi arsenal oružja, a u tijeku je i istraga, koja bi trebala utvrditi je li uhićeni muškarac počinio još koje kazneno djelo, javlja Varaždinski.

Ludbreški su policajci otkrili veću količinu oružja, među kojim su revolver marke Trooper, raketni pištolj M-57, pušku M-48, puškomitraljez CZ, pištolj Atmaca, plinski pištolj, revolver domaće izrade, dvije zračne puške, kuburu domaće izrade, tri ručne bombe, više komada streljiva različitih kalibara te spremnike, ciljnike i druge dijelove oružja, kao i dva komada tranzistorskih kondenzatorskih uređaja za otpucavanje električnih detonatora.

Povratak na Net.hr