POČELO JE SUĐENJE

KAMENIČKI JE JURIO MERCEDESOM PO ILICI SKORO 200 NA SAT: U nesreći su poginule dvije žene; ‘Ubio nam je mamu, tražimo pravdu!’

Suđenje Marinu Kameničkom počelo je na zagrebačkom Županijskom sudu, a on je optužen za izazivanje prometne nesreće u kojoj su smrtno stradale dvije osobe. Sutkinja je isključila javnost sa suđenja

U kolovozu 2018. na zagrebačkoj Ilici dogodila se teška prometna nesreća u kojoj su poginule 64-godišnja Nadica Hoflinger i 23-godišnja Laura Stelio. Krivac za nesreću je 22-godišnji Marin Kamenički koji je te kobne večeri sumanuto jurio metropolom.

Suđenje Kameničkom počelo je na zagrebačkom Županijskom sudu, a on je optužen za izazivanje prometne nesreće u kojoj su smrtno stradale dvije osobe.

“Trudimo se razmišljati da će pravda biti zadovoljena, no kojim tijekom to ide pitamo se hoće li išta biti od svega”, rekle su za 24sata Tea i Željka, kći i sestra poginule Nadice.

Sutkinja Irena Kvaternik isključila je javnost sa suđenja zbog zaštite osobnog i obiteljskog života optuženog, jer je u trenutku počinjena djela bio mlađi punoljetnik.

MARIN KAMENIČKI OPTUŽEN ZA SMRT DVIJU ŽENA: Divljao Ilicom 195 km/h, pokupio dva auta i teško ozlijedio još jednog vozača

Vozio je po Ilici 195 km/h

Kameničkog terete da je 23. kolovoza 2018. u 21.10 upravljao Mercedesom C63 AMG te se kretao Ilicom od istoka prema zapadu i to brzinom od 195 km/h. Iako je znao da je brzina kretanja vozila na toj prometnici ograničena na 50 km/h, on je svejedno vozio sumanutom brzinom.

Zbog prevelike brzine kretanja izgubio je nadzor za upravljačem kod broja 442 u Ilici te je udario u rubni kamen. Nakon toga se zarotirao i prešao u suprotni smjer. Tijekom nekontrolirane vožnje udario je u Opel Astru na čijem je suvozačkom mjestu bila nesretna Nadica. Dvojica mladića koji su se našli na mjestu nesreće pokušali su joj pomoći pa su je izvukli iz automobila.

“Ona je zadobila teške unutarnje ozljede, ali izvana se to nije vidjelo. Nije uopće bilo krvi i izgledala im je u boljem stanju od vozača Astre, kojeg nisu ni pokušali izvući van do dolaska Hitne. Iako ne mijenja ishod, ipak nam je lakše znati da je smrt bila brza i trenutačna te da nije patila”, govori tužna Tea za 24sata.

‘ZVUČALO JE KAO EKSPLOZIJA’: Kamenički (20) je bijesnim autom projurio pored Ravnateljstva policije i izgubio kontrolu, ipak se nije utrkivao?

Suvozačica Kameničkog ispala iz vozila

Teške ozljede i komu doživio je vozač Astre te je završio u bolnici. Suvozačica iz Mercedesa Marina Kameničkog je ispala iz vozila.

Nesretnu Lauru udario je Renault Clio koji se kretao južnom stranom kolnika Ilice u smjeru istoka. Vozilo Kameničkog nastavilo se nekontrolirano kretati dok nije udarilo u drugi Mercedes. Na kraju se njegov Mercedes zapalio.

Nadicu identificirali preko otiska prsta

“Nismo se vidjeli nekih tri tjedna. Mama je bila na moru i taman se vratila taj vikend. Tata i brat su ostali na Šolti. Moj suprug trebao joj je doći montirati svjetlo u jednom tamnom prolazu i čuli su se u četvrtak da u petak ostavi vrata otključana. On je došao u petak i iznenadilo ga je što su vrata bila zaključana. Zvao ju je na mobitel, no nije se javljala. Snašao se za ključ, ušao i odradio što je trebalo. U subotu joj je mobitel već bio isključen.

Znalo se dogoditi da je zeza mobitel ili se baterija isprazni, a nema punjač u blizini, ali uvijek bi se javila čim bi vidjela propušteni poziv. U međuvremenu se i Željka zabrinula i krenula do mame na Črnomerec provjeriti što se zbiva. Tamo smo se našle, ušle u stan i shvatile da je nema. Novčanik s dokumentima je bio kod kuće, kao i poslovni mobitel, a susjeda nam je rekla da su rolete u petak i subotu cijelo vrijeme bile spuštene.

Prvo smo otišli u bolnicu Sveti Duh raspitati se da nije možda tamo zaprimljena. Došli smo u PP Črnomerec s namjerom da prijavimo nestalu osobu. Službenica me pozvala na razgovor i čim sam rekla koji je broj mobitela mama koristila vidjela sam po njezinu izrazu lica da zna što je bilo. Tada su došli drugi službenici i ispričali nam što se dogodilo. Znala sam za tu nesreću, ali nisam je povezala s mamom jer žrtva nije bila službeno identificirana”, ispričala je Tea za 24sata.

Njezina teta Željka nastavlja: “Ona se te večeri vraćala s trčanja. Bila je s kolegom i pripremala se za utrku koja se održavala dva tjedna kasnije. Zato i nije uzela dokumente i novčanik, da joj ne smetaju dok trči. Imala je samo 50 kuna za kavu i mobitel. Čitav život je bila aktivna, gdje god se mogla uključiti i družiti s ljudima, uključila bi se.”

MARIN KAMENIČKI DOVEDEN U DRŽAVNO ODVJETNIŠTVO: Prenoćio je u pritvoru, po izlasku iz auta vidno je šepao

Obitelj ogorčena jer informacije o suđenju primaju iz medija

Obitelj preminule Nadice navodi da su razočarani jer imaju osjećaj da su kao oštećenici nedovoljno informirani o kaznenom postupku protiv vozača Mercedesa. Željka kaže da su šest mjeseci čekali nalaz obdukcije koji im je trebao te da je za to nedostajao potpis liječnice iz Virovitice. Morala ju je osobno kontaktirati pa je sve bilo riješeno u dva dana, govori sestra stradale.

Zadnje rješenje koje je Tein brat dobio od Županijskog državnog odvjetništva bilo je 6. travnja 2020., što je ujedno i obavijest da je optužnica podignuta. Obitelj je ogorčena jer većinu informacija dobivaju iz medija, a ne iz službenih institucija.

Majka vozača Mercedesa kontaktirala Nadičinu obitelj

Na pitanje je li ih itko kontaktirao iz obitelji Marina Kameničkog, Tea odgovara da je zvala njegova majka i da je ljudski izrazila sućut.

“Ali nekako nam se činilo kroz razgovor da pokušava umanjiti njegovu krivnju pa smo jednostavno prekinuli komunikaciju. Svi smo mi sudionici u prometu, imamo i djecu. Svjesni smo da se nesreće događaju i da nitko ne sjeda za volan s namjerom da usmrti nekoga… Ali voziti 195 km/h po Ilici… I to u 20.30 sati kad je još prometno i toliko auta ima… Ne znam što bih rekla”, zaključila je Tea za 24sata.

 

Povratak na Net.hr