NOVI ZAPLET

KAKAV OBRAT U AFERI JANAF: Dragan Kovačević prišao tužitelju pod pauzom i rekao: ‘Želim sve priznati’? Odgovorio mu je jednom riječju

Prema neslužbenim, dosad nepotvrđenim informacijama, Dragan Kovačević odlučio je priznati krivnju u aferi Janaf

Dragan Kovačević prošlog je tjedna ponovno uhićen zbog afere Janaf.

Dosad je tvrdio kako je nevin, no prema neslužbenim informacijama Jutarnjeg lista, odlučio je sve priznati.

Službene potvrde ove informacije nema, no Kovačević je danas nešto prije 13 sati stigao na ispitivanje u USKOK.

TKO JE, ZAPRAVO, TAJ DRAGAN KOVAČEVIĆ: Moćni direktor plesao je sa SDP-om, HNS-om, Plenkijevim frendom, a onda se ipak – prekombinirao

‘Super’

Kako doznaje Jutarnji, Kovačević je prošloga tjedna tijekom pauze na ročištu, pred istražnim sucem zagrebačkog Županijskoga suda, prišao USKOK-ovu tužitelju te rekao kako “Želi sve priznati, te da je spreman odmah navečer istoga dana (četvrtak) iznijeti dopunu svoje obrane pred USKOK-om”.

Nakon ovog navodno događaja tužitelj je ostao zatečen i odgovorio samo – “Super”.

‘TATA, JA SAM ODABRALA’: Kovačević kao mito dobio aute za kćer i sina te dva luksuzna stana; ‘Mogla si uzeti Mercedes…’

Dosad je sve negirao

No, prema Zakonu o kaznenom postupku, ispitivanju se nije moglo pristupiti istog dana kada je Kovačeviću sudac odlučio jednomjesečni istražni zatvor zbog potencijalnog utjecaja na svjedoke.

Kovačević je prvi put uhićen u rujnu 2020., a dosad je negirao svoju krivnju. Posljednje optužbe, zbog kojih je uhićen prošlog tjedna, govore da je primio mito u vidu dva stana te dva automobila kako bi svojem prijatelju Ivanu Širiću namjestio poslove s Janafom koji je tada vodio.

Još je tijekom prvog uhićenja optužbe nazivao konstrukcijama te tvrdio kako u životu nije ukrao niti jednu kunu.

Prema informacijama Jutarnjeg, ovakvim su obratom iznenađeni i Kovačevićevi branitelji.

Ispitivali ga dva sata

Nakon gotovo puna dva sata provedena u zgradi USKOK-a, pravosudna marica je oko 14:45  ovezla Dragana Kovačevića, bivšeg predsjednika Uprave Janafa, te su se zaputili prema Remetincu.  Desetak minuta nakon izlaska marice, izašli su i njegovi odvjetnici Ivo Farčić i Tomislav Grahovac. Nisu davali izjave, a na pitanja  tome je li Kovačević priznao djelo,  samo su u prolazu odmahnuli rukom i nastavili hodati prema automobilu.

Povratak na Net.hr