'Kad je grunulo, djeca su se probudila i počela plakati, otad ne spavamo'

Kuća na adresi 253 A je u subotnje jutro bila okružena policajcima iz ekipe za očevid i temeljne policije, a njihova četiri vozila bila su parkirana na dijelu uz cestu, zatim na dijelu prema poljima oko kuća gdje je počinitelj pobjegao.

”Bilo je oko 3.35 sati kad je grunulo, dica su se probudila i počela plakat. Krhotine eksplozivne naprave zabole su se na prvom katu u škure prozora sobe u kojoj su mi spavala dva najstarija sina od dvanaest i deset godina. Popucala su stakla na susjednoj kući od detonacije. Evo, od tada smo budni i čekamo kraj očevida, vidno uznemirena kaže za Slobodnu Dalmaciju Katarina Dinarina (33), supruga Denisa (34), kraj čije kuće u Glavicama Donjim je u ranim jutarnjim satima subote nepoznata osoba aktivirala eksploziv i pobjegla.

Kuća na adresi 253 A je u subotnje jutro bila okružena policajcima iz ekipe za očevid i temeljne policije, a njihova četiri vozila bila su parkirana na dijelu uz cestu, zatim na dijelu prema poljima oko kuća gdje je počinitelj pobjegao.

Bombaš pobjegao

”Počinitelj je bježao pješice. Vidjeli su se tragovi u blatu od stopa kada je bježao prema polju te je napravio krug unazad prema cesti i vidi se na oko petsto metara dalje kraj škole gdje je izašao na prometnicu. Ja živim u kući preko ceste i moju kćerku od 21 godinu probudila je eksplozija, nju i baku, pa su mene probudile da vidim šta se događa. Nisam mogao povjerovat da postoji luđak koji će bacit bombu kraj kuće pune dice”, zgrožen je susjed.

”Ne mogu uopće pretpostavit tko je to mogao biti, nismo u svađi ni s kim i nikad nismo dobivali prijetnje. Nemamo problema sa susjedima niti smo u imovinsko-pravnim sporovima s njima. Muž mi je upravo došao kući, bio je na Hanu gdje je otišao traktorom jer nam je automobil golf trica neispravan.

Čim je ušao u kuću nešto jako je grunulo. Odjeknula je ekplozija pod prozorima mi od dice gdje su parkirani golf i traktor koji su zato i oštećeni. Znači da ga je netko čekao da se pojavi prije negoli je aktivirao ekploziv. U kući mi je bilo sve četvero dice, dva sina u sobi čiji prozor su pogodile krhotine, još jedan sin od sedam godina i kćer od devet godina te svekrva u drugoj sobi.

Ozbiljna situacija

Maleni su počeli plakat, a mi smo odmah zvali policiju. Suprug mi Denis je upravo s policajcima koji uzimaju tragove. Oštećen nam je automobil i traktor te prozor pod kojim je puknulo. Stakla su srećom ostala čitava jer su dvostruka i otpornija. Evo do ceste se vide ostaci eksplozivne naprave”, kaže Katarina Dinarina.

Mlada susjeda iz kuće preko ceste koju je eksplozija probudila također nije više oka sklopila.

”Strašno je to, čovjek ne može povjerovati. Odmah sam znala da je eksplozija, nije bilo zabune o čemu se radi, zvuk je bio toliko jak. Ne znam kako ćemo noćas zaspat ako policija ne ostane čuvati kuću”, prisjeća se djevojka koja kao ni ostali susjedi ne želi zbog ozbiljnosti situacije ni kazati ime ni pristati na fotografiranje.
http://www.slobodnadalmacija.hr/Crna-kronika/tabid/70/articleType/ArticleView/articleId/265350/Default.aspx

Povratak na Net.hr