Josipović zna kako riješti spor oko MOL-a

‘Hrvatska neće poduzeti nešto što nije u skladu s pravilima tržišnog natjecanja, a slučaj INA-e i MOL-a riješit će se onako kako to traže načela pravde i pravne države’, istaknuo je Josipović na sastanku s mađarskim predsjednikom.

Odnosi INE i MOL-a bili se i jedna od tema razgovora predsjednika Ive Josipovića i njegova mađarskog domaćina Pala Schmitta u Budimpešti. Mađarski je predsjednik istaknuo kako je njegova zemlja spremna provesti punu istragu o odnosima dviju kompanija, bez kompromisa prema korupciji, ali da to nikako neće utjecati na prijateljske odnose dviju zemalja.

Pri tome su se složili da moguća odluka hrvatske Vlade o ograničavanju strateškog vlasničkog udjela mora biti u skladu s europskim normama.

”Hrvatska neće poduzeti nešto što nije u skladu s pravilima tržišnog natjecanja, a slučaj INA-e i MOL-a riješit će se onako kako to traže načela pravde i pravne države”, istaknuo je Josipović.

‘Vlada će napraviti najbolje za INA-u’

Dodao je kako zadnje informacije govore da će se hrvatska vlada prije odluke o donošenju zakona o ograničenju vlasništva nad INA-om savjetovati s Bruxellesom, piše HRT.

”Imam povjerenja da će Vlada postupiti u najboljoj vjeri u odnosu na INA-u i europsku budućnost”, kazao je Josipović. Hrvatski predsjednik pojasnio je kako je motiv vlade spriječiti da korupcija, ako se dokaže, trajno utječe na odnose u toj strateški važnoj tvrtki.

Vezani članak:

arti-201109250485006

Povratak na Net.hr