HOROR U BIH

JOŠ UVIJEK SE NE ZNA PRIPADA LI OBEZGLAVLJENI KOSTUR NESTALOJ MARIJI: ‘Jeza nas hvata kraj te kuće užasa’

Nestala je 30.  studenog prošle godine.

Stanovnici hrvatsko- posavskog sela Tramošnica Gornja, kod Gradačca u Bosni i Hercegovini još uvijek ne mogu vjerovati da žive u selu u kojem je, u napuštenoj kući u samom središtu, godinu dana trunulo tijelo, koje bi, iako još uvijek nije službeno potvrđeno, moglo pripadati nestaloj Mariji Knežević (32) koja je nestala prošle godine u studenom.

Roditelji nestale djevojke još uvijek iščekuju potvrdu da tijelo, koje je pronađeno u jednoj zapuštenoj kući u njihovom selu, pripada njihovoj nestaloj kćeri.

‘Zanimljivo je da nitko od istražitelja, ali i nas, seljana, nije zavirio u tu napuštenu kuću, koja je zarasla u šiblje. Ljudi su ove jeseni brali orahe, nikome nije palo na pamet da uđe u ruševinu, sve do 26. studenog ove godine, kada je naš susjed s punicom i suprugom, naišao na užas. Kostur je bio u jednoj od soba, bez glave. Mi danas ne vjerujemo što se dogodilo s našom Marijom. Jeza nas hvata kada prođemo pored ove kuće, od koje najradije okrećemo glavu’, rekla je za Avaz Luca Kamenjašević.

PRONAĐEN KOSTUR S ODVOJENOM GLAVOM: Je li u zapuštenoj kući nađena žena iz hrvatskog povratničkog sela nestala prije godinu dana?

Pokrenuta istraga

Kako bi se utvrdilo radi li se zaista o Mariji Knežević, u istragu su se nakon pronalaska kostura uključili i pripadnici kriminalističke policije iz Doboja, kao i Okružno javno tužiteljstvo. Iz Policijske uprave Bijeljina ističu da se provode mjere i radnje u rasvjetljavanju ovog slučaja.

32-godišnja Marija, kako tvrde mještani, bila je jedina mlada osoba u selu, jer su mladi odavno iz Gornje Tramošnice otišli. Nestala je 30.  studenog prošle godine, nakon što je namjeravala posjetiti baku Jelicu u Tuzli, o kojoj se godinama brinula. Kostur je pronađen u neposrednoj blizini kuće bake Jelice koju je Marija čuvala. Toga dana mobitelom se javila majci Danici u Hrvatskoj i otad joj se gubi svaki trag.

U selu se priča o mogućim uzrocima Marijine smrti, no sve su samo nagađanja: od zabranjene ljubavne veze, preko otrovanja, do monstruoznog ubojstva. Prema neslužbenim informacijama, patolog ni nakon obdukcije još nije znao reći koji je uzrok smrti, a više bi se trebalo znati nakon dodatnih vještačenja.

Povratak na Net.hr