OŠTEĆEN HEP

JOŠ NIŠTA OD OPTUŽNICE PROTIV BIVŠEG ČLANA UPRAVE HEP-A: Kako je Ante Despot po povlaštenoj cijeni kupio HEP-ov stan?

Zagrebački Županijski sud ponovno je vratio tužiteljstvu optužnicu protiv bivšeg člana uprave HEP-a Ante Despota, kojem se na teret stavlja da je od svoje bivše kompanije kupio stan po povlaštenoj cijeni, čime je HEP oštetio za više od 130.000 kuna.

Pod istragom u tom slučaju bio je i sada pokojni, bivši direktor HEP-a Ivan Mravak, koji je Despotu navodno omogućio kupovinu stana po povlaštenim uvjetima, ali je istraga u odnosu na njega prekinuta s obzirom da ga već tada zbog bolesti nije bilo moguće ispitati.

Povlaštena cijena

Despota tužiteljstvo tereti da je sam pronašao stan u Bužanovoj ulici, površine 130 četvornih metara i dogovorio kupnju s vlasnikom, a nakon toga je Mravak na njegovo traženje zaključio s prodavateljem ugovor o kupoprodaji stana. Kako bi stekao pravo da mu stan bude prodan Despot je od Mravka tražio da najprije potpišu ugovor o najmu, a potom ga je i otkupio po povlaštenoj cijeni, nižoj od tržišne.

DOBIO STAN PO POVLAŠTENOJ CIJENI: DORH digao optužnicu protiv Ante Despota, bivšeg člana uprave HEP-a

Optužnica je prvi puta vraćena tužiteljstvu na doradu u svibnju prošle godine, a danas je na sjednici optužnog vijeća zaključeno kako ju je potrebno dodatno razjasniti. Zato je još jednom vraćena Županijskom državnom odvjetništvu u Zagrebu.

Barišićev zet na dar od HEP-a dobio 188 plaća

 

 

Povratak na Net.hr