KOD DONJEG LAPCA

STRADAO U PADU AVIONA: ‘Mislila sam da se još može spasiti’

U ponedjeljak ujutro srušio se mali zrakoplov u predjelu Kruge kod Nebljusa u općini Donji Lapac, pri čemu je poginula jedna osoba.

Kako je objavila ličko-senjska Policijska uprava, mali zrakoplov-dvosjed iz dosad neutvrđenih razloga pao je malo prije sedam sati na otvoreni prostor u blizini skupine kuća.

Mirela Šulentić, glasnogovornica Policijske uprave iz Gospića kaže da je pilot koji je smrtno stradao letio u manjoj sportskoj letjelici, a je li tim krajem samo prelijetao ili je imao namjeru koristiti obližnji sportski aerodrom u Otočcu, ili vojni u Udbini, tek treba utvrditi.

Na očevid o uzroku i svim posljedicama izašli su policijska očevidna ekipa, predstavnik karlovačkog Županijskog državnog odvjetništva i dvojica istražitelja Agencije za istraživanje nesreća u zračnom, pomorskom i željezničkom prometu.

“Na putu sam do mjesta pada zrakoplova i znam samo prvu obavijest gospićkog Centra 192, tek trebamo utvrditi okolnosti uzroke pada zrakoplova i posljedice, a kad prikupimo podatke s terena obavijestit ćemo javnost o saznanjima”, rekao je Hini istražitelj Vlatko Hajmburger.

U obližnjem Donjem Lapcu ljudi kažu da se u Kruge ne može jer je cesta zatvorena, te da su osim policijskih i drugih istražitelja na terenu i vatrogasci.

‘Dok sam još spavala u krevetu čula sam kako nešto kruži. Ustala sam da vidim što je, a onda sam kroz prozor vidjela da pada avion. Brzo sam potrčala prema mjestu pada jer sam mislila da se još netko može spasiti. Ali kada sam se približila avionu, vidjela sam da tamo nepomično leži čovjek. Krenula sam prema kući da nazovem policiju. Srela sam susjeda koji je rekao da je i on isto čuo taj avion i da je nazvao policiju’, ispričala je svjedokinja ovog nesretnog događaja za Dnevnik.hr

U subotu, 1. kolovoza kod daruvarskog sportskog aerodroma u padu lakog zrakoplova tipa Apollo Fox poginuli su 57-godišnji pilot i 27-godišnji suputnik, a sportski zrakoplov srušio se i početkom lipnja kod Vrbovca, kad su također poginuli pilot i suputnik.

 

 

Imaš komentar?

Povratak na Net.hr