BRZINA I NEPAŽNJA

JOŠ JEDNA SMRT NA CESTI: Kod Šibenika poginuo poštar na čiji moped je naletio Fiat

Poštar star 47 godina preminuo je u utorak navečer u Općoj bolnici u Šibeniku od posljedica teških ozljeda dobivenih u prometnoj nesreći koja se istog dana prijepodne dogodila u šibenskom prigradsom naselju Danilo.

Portal ŠibenikIN piše da se nesreća dogodila kada je 24-godišnji vozač Fiata Punta, šibenskih registracija, zbog neprilagođene brzine prešao na suprotnu stranu ceste i naletio na moped Tomos APN6, tzv. ‘šesticu’, kojom je upravljao 47-godišnji poštar. Moped je vlasništvo Hrvatskih pošta, a stradali poštar nije imao zaštitnu kacigu.

Nije provjerio može li sigurno skrenuti

U trenutku nesreće, poštra na mopedu skretao je ulijevo na prilaznu cestu ne provjerivši prethodno može li to izvesti bez opasnosti za druge sudionike u prometu. Iako je vozač Fiata kočio, zabio se u nesretnog poštara čiji se moped odbio od vozila odbio i skupa s nesretnim poštarom izletio s ceste i udario u metalnu žičanu ogradu.

U šibensku je Opću bolnicu primljen s ozljedama opasnima po život, a preminuo je nešto prije ponoći.

Zbog izazivanja prometne nesreće, policija će protiv 24-godišnjeg vozača Punta podnijeti kaznenu prijavu šibenskom Općinskom državnom odvjetništvu.

Imaš komentar?

Povratak na Net.hr